voetbalzone

Barça identificeert opvolger Busquets, maar krijgt concurrentie uit Saudi-Arabië

Noel Korteweg24 jun 2023, 14:15
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2023, 14:15
Advertentie

Barcelona heeft Marcelo Brozovic geïdentificeerd als opvolger van de naar Inter Miami vertrokken Sergio Busquets. Dat meldt Mundo Deportivo zaterdagmiddag. De dertigjarige verdedigende middenvelder van Internazionale, die nog tot medio 2026 vastligt in Milaan, kan echter ook de overstap maken naar Al-Nassr uit Saudi-Arabië.

De club van Cristiano Ronaldo en nieuwe werkgever van Hakim Ziyech zou al verschillende gesprekken hebben gevoerd met Inter, dat zijn middenvelder niet zomaar laat gaan. De Italianen hebben een bod van naar verluidt vijftien miljoen euro van de Saudi’s resoluut van tafel geveegd. Barcelona is van mening dat de komende zeven dagen ‘cruciaal’ zijn om toe te slaan in de strijd om de Kroaat.

Brozovic is niet de enige optie voor de Catalanen voor het middenveld. Eerder werd namelijk al duidelijk dat Barça ook serieuze belangstelling heeft voor Martín Zubimendi van Real Sociedad. Xavi bevestigde dat eind mei. "Ik kijk graag naar Real Sociedad. Ze spiegelen een beetje onze speelstijl. Zubimendi is een buitengewone verdedigende middenvelder, hij begrijpt het spelsysteem waar we van houden bij Barça. Hij domineert met én zonder de bal. Hij zou goed bij ons passen."

De kampioen van LaLiga heeft met Ilkay Gündogan al een nieuwe middenvelder binnengehaald. De aanvoerder van Manchester City, die zijn ploeg dit seizoen naar de Treble leidde, komt transfervrij over en gaat een contract tot medio 2025 met de optie voor nog een extra seizoen tekenen in Spanje. De Duitser is aanvallender ingesteld dan Brozovic, die doorgaans op ‘6’ speelt. De 87-voudig international van Kroatië werd in 2016 door Inter voor vijf miljoen euro overgenomen van Dinamo Zagreb en maakte sindsdien in 330 wedstrijden zijn opwachting voor i Nerazzurri.

Bezig met laden …