voetbalzone

‘Barça is de enige club ter wereld waar men deze discussie voert'

Thijs Post25 sep 2013, 14:16
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2013, 14:16
Advertentie
/

Barcelona won zaterdag met 0-4 van Rayo Vallecano en drie dagen later was de ploeg van trainer Gerardo Martino met 4-1 te sterk voor Real Sociedad. Weinig op aan te merken, maar de kritische pers richtte het vizier vooral op het duel van zaterdag. Voor het eerst in meer dan vijf jaar had Barcelona in een wedstrijd minder balbezit dan de tegenstander. Gerard Piqué wordt erg moe van die discussie.

“We weten hoe het werkt bij Barcelona. Je moet niet alleen winnen, maar je moet ook goed voetbal spelen”, laat Piqué na de wedstrijd tegen Sociedad optekenen via de officiële kanalen van de club. “Ja, er wordt te veel aandacht gegeven aan het balbezit en de manier van spelen. Wij zijn de enige club ter wereld die met 4-0 kan winnen, maar waar het na afloop van de wedstrijd gaat over het percentage balbezit.”

“Wij houden ons er niet zo mee bezig”, vervolgt de verdediger. “We hebben een lastige tegenstander met 0-4 verslagen.” De 4-1 zege op Sociedad was qua balbezit en spel al een stuk overtuigender. “In die wedstrijd speelden we op ons best, maar er zullen nog genoeg wedstrijden komen waarin we niet goed spelen.”

Bezig met laden …