voetbalzone

Barça laat Ronaldinho niet naar Peking gaan

08 jul 2008, 21:31
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2008, 21:31
Advertentie
Het zit er dik in dat Dunga wat veranderingen moet maken in zijn Olympische selectie. De Braziliaanse bondscoach kreeg dinsdag al te horen dat Schalke '04 en Werder Bremen Rafinha en Diego niet willen afstaan; Barcelona blijkt niet bereid om Ronaldinho te laten gaan. De Spaanse club meldt in een officiële verklaring dat Dinho gewoon op de eerste training wordt verwacht.

De beslissing van Barça is opmerkelijk, aangezien Ronaldinho van de nieuwe coach Josep Guardiola mag vertrekken uit Camp Nou. De Olympische Spelen leek de ideale gelegenheid voor de Braziliaanse dribbelaar om zich in de kijker te spelen. Barcelona ligt echter dwars en wil de voormalig Wereldvoetballer van het Jaar niet afstaan.

Reden voor deze beslissing is dat technisch directeur Txiki Begiristain zoveel mogelijk spelers beschikbaar wil hebben voor de voorronde van de Champions League. Barcelona zal op 12 en 27 augustus in actie moeten komen, terwijl het Olympische voetbaltoernooi van 6 tot en met 23 augustus duurt. Omdat Ronaldinho een dispensatiespeler is in de Braziliaanse ploeg heeft hij toestemming nodig van zijn club.
Bezig met laden …