voetbalzone

Barça liep middenvelder van Man City mis: ‘Hij stond erop dat Arda kwam’

Tim Siekman07 apr 2018, 00:15
Laatst bijgewerkt: 07 apr 2018, 00:15
Advertentie

Ilkay Gündogan is een van de vele smaakmakers bij Manchester City dit seizoen, maar het had weinig gescheeld of de middenvelder was nooit aan de slag gegaan bij de Engelse topclub. In 2015 was de Duits international dicht bij een overstap naar Barcelona, maar Luis Enrique, destijds trainer van de Catalaanse grootmacht, gooide volgens Bayram Tutumlu roet in het eten.

De zaakwaarnemer, die onder meer de belangen behartigt van het Turkse talent Cengiz Ünder van AS Roma, stelt dat Gündogan in 2015 Borussia Dortmund bijna had ingeruild voor Barcelona. "Voordat er sprake was van de komst van Arda Turan (van Atlético Madrid, red.), had Barcelona echt een overeenkomst met Ilkay", aldus de agent, geciteerd door Spor Mynet.

"Maar je had ook nog Luis Enrique. Hij stond erop dat Arda Turan kwam. Ik sprak zelfs met de president van Barcelona (om de transfer van Gündogan naar Barcelona te realiseren, red.)", aldus Tutumlu. Gündogan gaf in maart al aan dat de stap naar Catalonië lonkte: "Ik was bijna van Barcelona, maar uiteindelijk ging het niet door. Nu ben ik waar ik wil zijn en ben ik erg gelukkig."

Bezig met laden …