voetbalzone

‘Barça overweegt ‘onaantastbare speler’ te verkopen na aanhoudend blessureleed’

Bart DHanis05 mrt 2024, 13:45
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 20:30
Advertentie

FC Barcelona sluit een verkoop van Pedri niet langer uit, zo meldt Diario AS dinsdag. De middenvelder van de Catalanen is heel vaak geblesseerd en Barça zou alle opties openhouden om de situatie op te lossen.

Momenteel staat Pedri aan de kant met een hamstringblessure. De Spaanse spelverdeler wordt pas in april terugverwacht.

In januari moest Pedri ook al een maand missen met een spierblessure en vorig seizoen hield wederom een hamstringprobleem hem drie maanden aan de kant. In het seizoen 2021/22 moest hij eveneens 23 wedstrijden missen met een hamstringkwetsuur.

De club maakt zich zorgen om de fysieke gesteldheid van het toptalent. Hij miste sinds zijn komst van Las Palmas al vijfitg procent van de wedstrijden van Barça vanwege een blessure.

In de voorgaande jaren speelden de blessures van Pedri vooral tegen het einde van het seizoen op, als de prijzen worden verdeeld. Barça staat daarom niet meer onwelwillend tegenover een verkoop van Pedri.

Pedri verlengde in 2021 zijn contract in Barcelona tot medio 2026. Barça zag hem toen nog als een onaantastbare speler, daar ze een afkoopclausule van een miljard euro lieten opnemen.

De ploeg van trainer Xavi heeft wel meer personele problemen op het middenveld. Frenkie de Jong viel afgelopen weekend uit in het duel met Athletic Club de Bilbao (0-0). Gavi heeft zijn kruisband gescheurd en komt pas na de zomer weer in actie.

Bezig met laden …