voetbalzone

Barça wint Europese Super Cup

28 aug 2009, 23:25
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2009, 23:25
Advertentie
Barcelona heeft voor de derde keer in haar roemrijke geschiedenis beslag gelegd op de Europese Super Cup. De winnaar van de Champions League, die de trofee ook in 1992 en 1997 veroverde, won vrijdagavond in Monaco met 1-0 van UEFA Cup-winnaar Shakhtar Donetsk. In de verlenging maakte Pedro Rodríguez de winnende treffer.



In de reguliere speeltijd domineerden de Spanjaarden. De ploeg van Josep Guardiola kon echter geen bres slaan in de stugge verdediging van de Oekraïeners, met aan het hoofd keeper Andrei Pyatov, die zich met fraaie reddingen op inzetten van onder anderen Lionel Messi, Thierry Henry en Zlatan Ibrahimovic onderscheidde.

Pas vijf minuten voor het einde van de verlenging besliste Pedro na een uitstekende combinatie met Messi het duel met een bekeken schot in de rechterhoek. Vasili Kobin was in de slotminuut nog dicht bij de gelijkmaker,maar doelman Victor Valdés bracht redding en zorgde daarmee voor alweer de tweede hoofdprijs van het nieuwe seizoen.

Barcelona veroverde onlangs al de Spaanse Super Cup door Athletic Bilbao in twee duels aan de kant te zetten. Aan het einde van het kalenderjaar kan het WK voor clubteams de derde hoofdprijs worden. Daarnaast zullen de Catalanen er alles aan doen om de landstitel, de Copa del Rey en de Champions League te prolongeren.
Bezig met laden …