voetbalzone

Barça wint strijd om zestienjarig toptalent, dat ook door Ajax begeerd werd

Jordi Tomasowa08 aug 2023, 14:18
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:20
Advertentie

Noah Darvich tekent dinsdag officieel bij Barcelona, zo meldt Fabrizio Romano. Het zestienjarige Duitse toptalent werd begeerd door vele Europese topclubs, maar kiest uiteindelijk voor een overstap naar Barça. Darvich, die ook op de radar van Ajax stond, komt voor vijf miljoen euro inclusief bonussen over van SC Freiburg en tekent een contract tot medio 2026.

Sport 1 bracht eind mei naar buiten dat Darvich kon rekenen op belangstelling van een groot aantal Europese topclubs, waaronder Paris Saint-Germain, Ajax, Bayern München, Arsenal, Chelsea en Manchester City. Darvich wordt gezien als een van de grootste talenten uit Duitsland. Hij valt op door zijn techniek, balcontrole en drive. De aanvallende middenvelder stond de afgelopen jaren onder contract bij Freiburg en speelde zijn wedstrijden vorig seizoen voor de Onder 17. Door een gebroken middenvoetsbeentje kwam hij dat seizoen niet verder dan acht duels, waarin hij toch vijf doelpunten en drie assists wist te noteren.

Als aanvoerder van Duitsland Onder 17 maakte Darvich in mei grote indruk op het jeugd-EK in Hongarije. Het Duitse jeugdelftal was daar in de halve finale met 5-3 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Polen. In de finale van het EK Onder 17 rekende de Duitse ploeg na strafschoppen af met Frankrijk, dat in de groepsfase ook al met 3-1 werd verslagen. Darvich werd uiteindelijk de grote blikvanger van Duitsland Onder 17. Met twee goals en vier assists had hij een grote bijdrage aan de EK-winst van zijn land.


Bezig met laden …