voetbalzone

Barça zwicht en laat Messi in China

07 aug 2008, 16:51
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2008, 16:51
Advertentie
Lionel Messi kan de gehele Olympische Spelen meemaken. Barcelona mag de dribbelaar weliswaar opeisen van het internationale sporttribunaal CAS, maar technisch directeur van de Spaanse club Txiki Begiristain heeft aangekondigd dat dit niet zal gebeuren. “We willen de speler gelukkig zien”, zei het bestuurslid op een persconferentie.

Begiristain verzette zich de afgelopen weken hevig tegen de deelname van Messi aan het toernooi in China. De technisch directeur meende dat Barcelona de dribbelaar nodig heeft in de voorronde van de Champions League en stapte naar het CAS om zijn gelijk te krijgen. In tweede instantie gaf het tribunaal Begiristain het jawoord, maar nu besluit Barça om daar niets mee te doen.

Evenals Schalke’04 en Werder Bremen, die klaagden over de deelname van Rafinha en Diego, heeft Barcelona besloten dat Messi het gehele toernooi in Peking kan blijven. De Argentijnse aanvaller speelde donderdag al mee in de openingswedstrijd van de formatie van Sergio Batista en had een groot aandeel in de 2-1 zege op Ivoorkust.

“Dit is de beste oplossing”, vertelde Begiristain aan de toegestroomde pers. “Hoewel we met Lionel een betere ploeg zijn, hebben we hier te maken met speciale omstandigheden. De speler wilde zelf graag in China blijven en wij menen dat we die wens moeten respecteren. Wij willen de speler gelukkig zien en dat is hij nu. We zullen Lionel voorlopig met rust laten en hem laten spelen met de nationale ploeg.”
Bezig met laden …