voetbalzone

'Barcelona benadert zaakwaarnemer beste speler uit Major League Soccer'

Bart Kruyt17 nov 2015, 11:07
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2015, 11:07
Advertentie

Sebastian Giovinco blijft in beeld als mogelijke versterking voor de voorhoede van Barcelona. De Italiaan werd vorige maand al in verband gebracht met de Champions League-winnaar, waar hij de ‘Henrik Larsson-rol’ op zich zou moeten nemen: de rol van de ervaren aanvaller, die het niet erg zou vinden veel op de bank te zitten en af en toe als breekijzer dienst zou kunnen doen. Giovinco liet toen weten dat hij daar niet veel voor voelde, maar wordt nu weer aan Barcelona gelinkt.

voetbalzone

Het Italiaanse medium RAI heeft begrepen dat Barcelona inmiddels contact heeft opgenomen met de zaakwaarnemer van Giovinco, om te kijken of zijn cliënt toch over te halen is. De 28-jarige Giovinco kan op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten en staat momenteel onder contract bij Toronto FC, dat uitkomt in de Major League Soccer. Giovinco doet het geweldig op de Amerikaanse velden en werd gekozen tot beste speler van de competitie.

Zoals bekend ligt de Major League Soccer in de eerste maanden van het nieuwe kalenderjaar stil en verschillende spelers uit de competitie laten zich dan verhuren aan clubs uit Europa, om de conditie op peil te houden. Het is niet bekend of Barcelona dit van plan is, of dat de Spanjaarden Giovinco echt definitief willen overnemen van Toronto. De 23-voudig Italiaans international speelde voor zijn avontuur in de MLS voor Juventus, Parma en Empoli.

Bezig met laden …