voetbalzone

Barcelona bereikt met Europees kampioen akkoord over nieuw contract

Gijs Freriks15 jan 2014, 16:01
Laatst bijgewerkt: 15 jan 2014, 16:01
Advertentie

Barcelona heeft met Marc Bartra Aregall Ibarra, kortweg Marc Bartra, een akkoord bereikt over een contractverlenging tot de zomer van 2017. Het papiertje zal in de komende weken worden ondertekend door de betrokken partijen, zo communiceren de Catalanen via de officiële kanalen. De gelimiteerde transfersom in het contract van de verdediger bedraagt nu 25 miljoen euro.

voetbalzone

De huidige verbintenis van de 23-jarige verdediger liep komende zomer af en Bartra zou in de belangstelling staan van clubs uit onder meer Duitsland en Engeland. Aan een vertrek lijkt de Spanjaard echter nooit gedacht te hebben. Onlangs zei hij zich nog ‘belangrijk’ te voelen in Camp Nou: “Ik heb het idee dat ik echt deel uitmaak van de ploeg. Trainer Gerardo Martino durft me te gebruiken en dat is belangrijk voor mij. Ik moet iedere kans die ik krijg, aangrijpen om mezelf te tonen”, sprak Bartra.

De enkelvoudig international is aan een uitstekend seizoen bezig: Bartra speelde immers al elf wedstrijden in de Primera División en krijgt het vertrouwen van de technische leiding van los Azulgrana. Zijn prijzenkast is tot dusver gevuld met drie landstitels, één Copa del Rey, één Supercopa, één keer de Champions League en afgelopen zomer won Bartra met zijn leeftijdsgenoten het EK Onder-21 in Israël.

Bezig met laden …