voetbalzone

'Barcelona bereikt persoonlijk akkoord met basiskrachten Borussia Dortmund'

Bart Kruyt03 jun 2014, 13:28
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2014, 13:28
Advertentie

Barcelona zorgt voor het nodige vermaak als het gaat om transfergeruchten. De Catalanen grepen in het afgelopen seizoen naast de landstitel, de Spaanse beker én de Champions League en willen de selectie gaan verversen. Barcelona wordt haast dagelijks met nieuwe namen in verband gebracht en het is maar afwachten welke spelers er ook daadwerkelijk gekocht zullen worden.

voetbalzone

Barcelona haalde met Marc-André ter Stegen al een nieuwe doelman binnen en volgens Barcelona Televisió zal de club nog twee spelers uit de Bundesliga halen. Het regionale medium claimt dat Barcelona een akkoord heeft bereikt met zowel Lukas Piszczek als met Marco Reus. Beide spelers willen Borussia Dortmund graag verruilen voor een Spaans avontuur.

De 29-jarige Piszczek (contract tot medio 2017) zou de opvolger van Dani Alves moeten worden. De rechtsback lijkt op weg naar Paris Saint-Germain en dus moet er een nieuwe vleugelverdediger komen. Piszczek, een Pool, heeft er nu vier seizoenen bij Borussia opzitten. Hij speelde tot dusver 113 competitiewedstrijden voor de club, waarvan 19 in het afgelopen seizoen.

De 25-jarige Reus (ook een contract tot medio 2017) wordt al langer in verband gebracht met Barcelona, maar heeft de fans van Borussia beloofd dat hij zeker nog een seizoen in het Signal Iduna Park zal blijven. In de aankomende weken moet blijken wat die woorden waard zijn. De vleugelaanvaller speelde tot dusver 62 competitieduels voor Borussia en wist daarin 30 keer te scoren. Het is niet bekend wat Barcelona zou willen betalen voor het duo van BVB.

Bezig met laden …