voetbalzone

'Barcelona beschikt over de beste spelers en hun stijl is ongeëvenaard'

Matthijs van Laar17 jul 2016, 15:25
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2016, 15:25
Advertentie
/

Xavi is inmiddels een jaar weg bij Barcelona, maar hij volgt zijn ex-club nog altijd op de voet. De 36-jarige spelmaker laat in een interview met Sport weten dat hij onder de indruk is, zeker nu hij alles zelf van een afstandje kan waarnemen. “Barça is het beste team. Ze beïnvloeden ploegen over de hele wereld”, zegt hij.

De stijl die coach Luis Enrique en zijn manschappen hanteren, is volgens hem nog steeds ongeëvenaard. “Niemand speelt zoals Barcelona en toch is er nog steeds kritiek”, ziet Xavi. “Daarnaast beschikken ze over de beste spelers. Ondanks alles, alle kritiek, is Barcelona ook komend jaar weer de uitgesproken favoriet om alles te winnen.”

Op de vraag of hij ooit terug zal keren in Camp Nou als coach, durft Xavi nog geen uitgesproken antwoord te geven. “Het is een eer dat ik nog steeds genoemd word bij de club, maar ik denk dat het nu nog te vroeg is om als coach aan de slag te gaan. Maar het klopt inderdaad ik dat een passie heb voor het vak van coach. Ik vind het prachtig.”

Bezig met laden …