voetbalzone

Barcelona betaalt twaalf miljoen euro en heeft WK-ganger echt binnen

Erik van Dam25 jun 2014, 12:11
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2014, 12:11
Advertentie
voetbalzone

Barcelona neemt Claudio Bravo over van competitiegenoot Real Sociedad. Dat maken de Catalanen woensdag officieel bekend. De 31-jarige doelman was de laatste weken al dicht bij een transfer naar Camp Nou en het wachten was op de officiële bevestiging van de clubs. Die is er nu gekomen: Bravo gaat vier seizoenen aan de slag bij het team van Luis Enrique.

Naar verwachting betaalt Barcelona zo’n twaalf miljoen euro aan Sociedad voor de komst van Bravo. Hij moet bij de Spaanse grootmacht de concurrentiestrijd aangaan met een andere nieuwkomer, Marc-André ter Stegen. Bravo kwam in 2006 naar Sociedad, dat destijds 1,2 miljoen euro betaalde aan Colo Colo. Nu krijgt de club dus tien keer zoveel voor de doelman, die op 229 competitiewedstrijden in de Primera División staat.

Hij keepte op het WK al tegen Australië, Spanje en Nederland en bereikte met zijn vaderland Chili de achtste finales. Zaterdag mag hij het doel verdedigen tegen gastland Brazilië. Na het WK sluit hij aan in de voorbereiding bij Barcelona.

Bezig met laden …