voetbalzone

Barcelona bevestigt komst van Martínez en onthult torenhoge afkoopclausule

Noel Korteweg05 jul 2023, 10:45
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2023, 10:45
Advertentie

Barcelona heeft de komst van Íñigo Martínez bevestigd via de officiële kanalen. De transfer van de 32-jarige transfervrije verdediger van Athletic Club hing al maanden in de lucht, maar Barça kon de deal wegens de Financial Fair Play-regels nog niet afronden. Nu heeft Xavi zijn gewenste versterking dus definitief binnen.

De twintigvoudig international van Spanje tekent een contract voor twee seizoenen bij de landskampioen. Barcelona heeft een afkoopclausule van 400 miljoen euro in het contract van Martínez opgenomen. De centrale verdediger komt uit de jeugd van Real Sociedad, waar hij in de zomer van 2011 zijn debuut in de hoofdmacht maakte. Na 239 wedstrijden voor de club vertrok hij begin 2018 voor 32 miljoen euro naar Athletic.

Daar bewees de linkspoot eveneens een betrouwbare kracht in het hart van de defensie te zijn. Martínez won in het seizoen 2020/21 de Spaanse Super Cup met Athletic en zou in 5,5 jaar uiteindelijk 177 keer zijn opwachting maken. Nu maakt hij dus de transfervrije overstap naar Barcelona, waar hij met Ronald Araújo, Andreas Christensen, Clément Lenglet en Eric García moet gaan uitvechten wie aan de aftrap staat.

Martínez is de tweede zomeraanwinst van Barcelona. Eerder werd Ilkay Gündogan transfervrij overgenomen van Manchester City. De 32-jarige Duitser won afgelopen seizoen de Treble met the Citizens en verbond zich vervolgens net als Martínez tot medio 2025 aan de Catalanen. Daarnaast staat Vitor Roque op het punt om zijn transfer naar Barcelona af te ronden. Het achttienjarige talent van het Braziliaanse Athletico Paranaense moet in januari 2024 de overstap maken.

Bezig met laden …