voetbalzone

Barcelona bijt zich zonder Messi en Sánchez stuk op Hajduk Split

Erik van Dam23 jul 2011, 23:02
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2011, 23:02
Advertentie

Barcelona heeft de eerste oefenwedstrijd richting het seizoen 2011/12 niet weten om te zetten in winst. De regerend Spaans en Europees kampioen vierde samen met Hajduk Split het honderdjarig bestaan van die club. Zonder Lionel Messi en Alexis Sánchez, die beiden nog vakantie vieren na de Copa América, lukte het niet om te winnen, zelfs niet om tot scoren te komen (0-0).

/

Behalve Messi en Sánchez ontbraken ook Xavi, Gerard Piqué, Pedro Rodríguez en Carles Puyol. Ibrahim Afellay gaf wél acte de présence en kreeg van Josep Guardiola een basisplaats tegen de Kroaten. Barcelona kreeg voor rust de beste kansen om de score te openen, maar David Villa miste net wat geluk bij een schot op doel. Aan de overzijde moest Víctor Váldes redding brengen op een poging van Marin Tomasov, kort voor er een halfuur verstreken was.

Afellay kreeg de bal ook niet tussen de palen, net als Villa met twee kort op elkaar volgende kansen. Thiago Alcántara probeerde het van flinke afstand, maar werd in de weg gestaan door de Kroatische keeper Danijel Subasic. Guardiola gooide zijn team in de pauze volledig om en gaf zo de kans aan spelers die vorig seizoen amper speeltijd krijgen, zoals Barcelona B-spits Jonathan Soriano.

De Spanjaard, die deze zomer zeer waarschijnlijk naar Engeland of Italië zal verkassen, kon het echter eveneens niet bolwerken voor los Azulgrana en Jeffrén Suárez evenmin. Spits Ivan Vukovic testte Sergio Pinto, de vervanger van Váldes. Richting het einde van de wedstrijd nam het tempo verder af en werden de kansen voor Barcelona spaarzamer. Ondanks de dominantie op het veld lukte het niet Hajduk te breken. Volgende week komen de Spanjaarden in actie om de Audi Cup; aan het eind van die week toert de kampioen door de Verenigde Staten.

Bezig met laden …