voetbalzone

Barcelona brengt bod van 40 miljoen euro uit op Luiz

Bart Kruyt07 aug 2013, 13:28
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2013, 13:28
Advertentie

Barcelona heeft zich bij Chelsea gemeld met een bod op David Luiz. De Spanjaarden zijn al een tijdje op zoek naar een geschikte kandidaat om de verdediging te komen versterken en na het mislopen van Thiago Silva en Marquinhos gaat Barcelona nu vol voor Luiz. Volgens Sky Sports heeft Chelsea het eerste voorstel van de Catalanen echter direct afgewezen.

/

Barcelona zou 35 miljoen pond, omgerekend ongeveer 40 miljoen euro, hebben geboden op de 26-jarige Luiz. De Braziliaans international heeft nog een driejarig contract bij Chelsea, maar volgens Spaanse media ziet Luiz een overstap wel zitten. Dinsdag liet José Mourinho echter nog weten dat hij niet van plan is om de verdediger annex defensieve middenvelder te laten gaan.

"We moeten zijn kwaliteiten gebruiken", liet de nieuwe hoofdtrainer van Chelsea weten. "In balbezit straalt hij veel zelfvertrouwen en zelfbewustzijn uit, zeker als hij met de bal aan de voet opkomt. Of hij zichzelf in defensief opzicht nog kan verbeteren? Natuurlijk. Maar het is mijn baan om altijd te proberen om spelers beter te maken." Barcelona leek zich dus op een andere kandidaat te moeten richten, maar heeft zich woensdag alsnog bij Chelsea gemeld.

Het bod van Barcelona schijnt te zijn afgeslagen, maar de Spanjaarden hopen dat er onderhandeld kan worden. Luiz heeft er nu tweeënhalf jaar bij Chelsea opzitten en won met the Blues al de Champions League en de Europa League. De Braziliaan kwam tot dusver tot 62 competitiewedstrijden voor de Londense club en zou bij Barcelona kunnen samenspelen met landgenoten Adriano, Dani Alves en Neymar. Luiz kan de eerste aankoop worden van de nieuwe hoofdtrainer Gerardo Martino.

Bezig met laden …