voetbalzone

Barcelona doet navraag naar immens populaire WK-sensatie

Erik van Dam19 jun 2014, 14:16
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2014, 14:16
Advertentie

Guillermo Ochoa staat in Frankrijk al een paar jaar bekend als een prima keeper, maar wist dinsdag de ogen van de halve wereld op zich gericht bij Brazilië-Mexico. De 28-jarige keeper was niet te passeren tegen het gastland en zijn naam werd door veel clubs opgeschreven. Arsenal, Liverpool en AC Milan werden al genoemd, maar Barcelona lijkt die clubs al een stap voor te zijn.

voetbalzone

Bij Jorge Berlanga, de zakelijk vertegenwoordiger van Ochoa, staat de telefoon roodgloeiend. Zijn cliënt is over anderhalve week transfervrij en zal dan Ajaccio definitief verlaten. De Fransen hadden hem drie jaar in de gelederen, maar kregen enkele maanden geleden al te horen dat Ochoa niet meer wilde blijven. Met zijn heroïsche optreden tegen Brazilië heeft hij nu echt naam gemaakt voor zichzelf.

“Ik ben in gesprek met Barcelona. Ze hebben me gebeld om navraag te doen naar Guillermo”, bevestigt Berlanga in gesprek met AM950 Belgrano. De vraag is wel of Ochoa echt naar Camp Nou gaat. De kans is groot dat Barcelona de intentie heeft hem tweede of zelfs derde keeper te maken. Men is namelijk dicht bij een deal met Claudio Bravo van Real Sociedad: hij is nu met Chili in Brazilië. Tegen Australië kreeg hij één doelpunt tegen, maar tegen Spanje nul. Barcelona haalde Marc-André ter Stegen al als eerste keeper.

Bezig met laden …