voetbalzone

Barcelona dreigt met rechtszaak: 'Ze hebben gelijk, het was copy-paste'

Bart Kruyt01 okt 2015, 20:00
Laatst bijgewerkt: 01 okt 2015, 20:00
Advertentie

Otelul Galati heeft zich de woede van Barcelona op de hals gehaald. De Roemeense club liet ter ere van het vijftigjarig bestaan een nieuw logo ontwerpen, maar die lijkt wel heel erg op het logo van Barcelona. De Spanjaarden eisen dat Otelul Galati het logo weer zal gaan veranderen.

Barcelona neemt de zaak hoog op en dreigt zelfs met een rechtszaak. Zo ver zal het echter niet komen; Otelul-directeur Cristian Munteanu belooft dat er snel wat zal veranderen. “Barcelona heeft gelijk”, zegt de bestuurder in de Roemeense krant Sport. “Het clublogo is identiek aan dat van Barcelona. Het was een fout, een copy-paste, dus zullen we het logo weer gaan aanpassen.”

“Dat wilde ik sowieso al doen, want de supporters zijn niet blij met het logo”, vervolgt Munteanu. “We zullen het logo dat we gebruikten toen we in de Champions League speelden weer gaan gebruiken. Dat zijn we aan Barcelona verplicht.” Otelul speelde in het seizoen 2011/12 in de Champions League, maar viel vervolgens ver terug en speelt tegenwoordig in de tweede divisie van Roemenië.

Zie hier het 'Barcelona-logo' van Otelul Galati.

Bezig met laden …