voetbalzone

Barcelona en Atlético Madrid op laatste moment in gesprek over Griezmann

Dominic Mostert31 aug 2021, 20:55
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2021, 20:55
Advertentie

Barcelona en Atlético Madrid zijn in gesprek over de terugkeer van Antoine Griezmann naar de club uit de hoofdstad, zo verzekert Fabrizio Romano dinsdagavond. De aanvaller staat nog drie jaar onder contract bij Barcelona, maar het is een publiek geheim dat de club vanwege zijn hoge salaris openstaat voor een vertrek. Atlético en in het bijzonder trainer Diego Simeone zouden Griezmann graag terug willen halen. Romano acht een huurovereenkomst met een verplichte koopoptie het meest realistisch.

Dinsdagmiddag maakte ESPN al melding van de mogelijke terugkeer van Griezmann in het Wanda Metropolitano. De sportzender schreef dat Griezmann betrokken zou kunnen worden bij een ruildeal die João Félix naar Barcelona zou brengen. Maar volgens Romano wordt geen enkele andere speler betrokken bij de onderhandelingen: het gaat simpelweg om een terugkeer van Griezmann bij Atlético. Het wordt een race tegen de klok om de transfer op tijd rond te krijgen, maar volgens Romano gaan de gesprekken de goede kant op.

Griezmann speelde tussen 2014 en 2019 al voor Atlético, nadat hij overkwam van Real Sociedad. In dienst van los Colchoneros was de Fransman goed voor 133 doelpunten in 257 officiële wedstrijden. Hij won onder meer de Europa League (2018) met de club en behaalde de finale van de Champions League (2016). Voor een bedrag van 120 miljoen euro werd hij ingelijfd door Barcelona, waarvoor Griezmann tot 35 goals in 102 officiële optredens kwam.

Atlético werkt al geruime tijd aan de komst van Griezmann. Op 26 juli schreef Sport al dat de regerend kampioen van Spanje 'bereid is om te wachten': Atlético was op de hoogte van de wens van de spits om terug te keren in Madrid en rekende erop dat Barcelona uiteindelijk ook medewerking zal verlenen aan een transfer, wat de afgelopen weken niet gebeurde. Men gaf de voorkeur aan een buitenlandse transfer voor Griezmann. Nu deadline day is aangebroken, lijkt Atlético de enige overgebleven optie.

De dertigjarige spits werd begeerd door clubs uit de Premier League en Serie A, die hem graag op huurbasis wilden overnemen, bereid bleken om zijn volledige salaris te betalen én een optie tot koop wilden laten opnemen, waardoor hij over een jaar definitief van de loonlijst kan bij Barcelona. De grootmacht uit LaLiga was graag met een van deze clubs in onderhandeling gegaan, maar Griezmann had slechts één wens: een terugkeer naar Madrid, mede omdat hij nog altijd een goede verstandhouding heeft met Simeone. Barcelona werkt ondertussen aan de komst van Luuk de Jong, mogelijk als vervanger van Griezmann.

Bezig met laden …