voetbalzone

Barcelona en Real Madrid treffen elkaar deze maand weer twee keer

Bart Kruyt12 jan 2012, 22:50
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2012, 22:50
Advertentie

De voetbalwereld mag zich op gaan maken voor weer twee Clásicos tussen Real Madrid en Barcelona. Eerstgenoemde ploeg plaatste zich dinsdag al voor de kwartfinales van de Copa del Rey en stuit op Barcelona, dat donderdagavond geen fout maakte tegen Osasuna. De 4-0 voorsprong die was genomen in het Camp Nou werd zonder al teveel moeite verdedigd (1-2). Barcelona en Real komen elkaar volgende week al voor het eerst tegen; de return staat voor eind januari gepland.

Osasuna - Barcelona 1-2
Barcelona was al zo goed als zeker van een plaats in de kwartfinale van de Copa del Rey en Josep Guardiola gaf dan ook de nodige spelers rust. Lionel Messi en Xavi (die maandag nog eerste en derde werden in de Gouden Bal-verkiezing) begonnen op de bank en zagen Barcelona vanaf die positie een zeer moeizame eerste helft spelen. Osasuna kreeg na een kwartier spelen een enorme kans op de openingstreffer, maar Gerard Pique hield de bal van de doellijn en zag José Manuel Pinto hierna een uitstekende redding verrichten.

/

Osasuna bleef zoeken naar de openingstreffer en kreeg vijf minuten voor rust waar het recht op had. Raoel Loe onderschepte de bal op het middenveld van Sergio Roberto en bediende daarmee direct Dejan Lakic, die de 1-0 tegen de touwen schoot. Osasuna mocht weer hopen op een stunt en kreeg voor rust nog mogelijkheden via Alvaro Cejudo en Javier Calleja, maar zij slaagden er niet in om de marge te verdubbelen. Osasuna ging daardoor met slechts een minimale voorsprong rusten en Barcelona mocht daar niet over klagen.

De ploeg van Guardiola had in de eerste helft niet veel laten zien, maar maakte kort na rust een einde aan alle illusies van Osasuna. Een uitstekende voorzet van Adriano werd bij de tweede paal binnengewerkt door Alexis Sánchez, die daarmee het laatste beetje spanning uit de bekerwedstrijd haalde. Osasuna moest nu nog vijf keer scoren om door te bekeren en de thuisploeg wist dat dit een onmogelijke missie was. Barcelona trok zelfs nog aan het langste eind dankzij Roberto, die op aangeven van invaller Messi de 1-2 binnenschoot.

Aankomend weekend speelt Barcelona in de competitie tegen Real Betis, terwijl Real op bezoek moet bij Real Mallorca. Op woensdag 18 januari komen Barcelona en Real elkaar vervolgens voor het eerst tegen, in het Estadio Santiago Bernabéu. Een week later, op 25 januari, volgt de return in het Camp Nou. Beide bekerwedstrijden beginnen om 22:00 uur.

Athletic Bilbao - Albacete 4-0
Athletic Bilbao bereikte ook zonder problemen de laatste acht van de Copa del Rey. De ploeg van Marcelo Bielsa had uit nog met 0-0 gelijkgespeeld tegen Albacete, maar was donderdagavond in eigen huis met 4-0 te sterk voor de huidige nummer vijf van de Segunda División. Het derde doelpunt van de avond, gemaakt door Gaizka Toquero, eiste de meeste aandacht op. De aanvaller stond met de rug naar het doel, maar wist met een hakbal toch te scoren.

De goal van Gaizka Toquero:

Bezig met laden …