Barcelona en Real wrijven zich in de handen na topper in Sánchez Pizjuán

Demen Bulbul06 jan 2019, 17:07
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2019, 17:07

De topper in LaLiga tussen Sevilla en Atlético Madrid heeft zondag geen winnaar opgeleverd. Sevilla kwam in eigen huis op voorsprong dankzij een doelpunt van Wissam Ben Yedder, maar Antoine Griezmann bepaalde nog in de eerste helft de eindstand: 1-1. Quincy Promes speelde als invaller een klein kwartier mee bij de thuisploeg. Door het gelijkspel blijft het verschil op de ranglijst tussen beide teams twee punten in het voordeel van Atlético, dat tweede blijft staan en later op de avond op een achterstand van vijf punten gezet kan worden door Barcelona. De koploper uit Catalonië speelt om 20.45 uur uit bij Getafe. Real Madrid ontvangt om 18.30 uur Real Sociedad en kan bij een zege in punten op gelijke hoogte komen met Sevilla.

Atlético won vorig seizoen met liefst 2-5 in het Ramón Sánchez Pizjuán, maar ditmaal had de formatie van trainer Diego Simeone een stuk meer te duchten van de thuisploeg. Sevilla speelde een sterke eerste helft en kreeg diverse mogelijkheden om de score te openen. De grootste kans was na 36 minuten voetballen voor André Silva, maar zijn schot belandde via doelman Jan Oblak op de paal. Atlético kwam zo met de schrik vrij, maar kort erna kwam de ploeg uit Madrid alsnog op achterstand. Een voorzet vanaf de rechterflank van Jesús Navas werd met de voet verlengd door Daniel Carriço, waarna het laatste zetje werd gegeven door Ben Yedder: 1-0.

De Franse doelpuntenmaker had de voordelige marge voor Sevilla vervolgens vrijwel onmiddellijk kunnen verdubbelen, maar doordat Oblak bij de les was, bleef een grotere achterstand Atlético bespaard. Het elftal van Simeone speelde een zeer povere eerste helft, maar Griezmann zorgde er in de slotminuut hoogstpersoonlijk voor dat los Colchoneros toch nog met een gelijke stand aan de thee konden. De wereldkampioen mocht vanaf een meter of achttien aanleggen voor een vrije trap en krulde de bal vervolgens fraai voorbij Tomas Vaclik.

Atlético kreeg vervolgens de eerste kans van het tweede bedrijf. Saúl Ñíguez had kort na rust de 1-2 op zijn schoen, maar zijn schot werd uiteindelijk met de voeten gekeerd door Vaclik. Aan de overzijde dwong Pablo Sarabia Oblak tot een redding. Atlético leek meer grip te hebben op het aanvalsspel van Sevilla, maar halverwege de tweede helft was Ben Yedder toch weer dicht bij een doelpunt. De spits kwam na voorbereidend werk van Jesús Navas en Roque Mesa in kansrijke positie in balbezit, maar zijn schot uit de draai scheerde vervolgens rakelings naast. In de slotfase maakte Promes als vervanger van Sarabia zijn opwachting bij Sevilla en lieten Griezmann en Joris Gnagnon aan wederzijdse nog goede mogelijkheden liggen.