voetbalzone

Barcelona en Sevilla akkoord over miljoenentransfer Vidal

Gijs Freriks07 jun 2015, 22:15
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2015, 22:15
Advertentie

Sevilla en Barcelona hebben een akkoord bereikt over de transfer van Aleix Vidal. Dat maken de clubs zondagavond via de officiële kanalen bekend. De 25-jarige Spanjaard wordt maandagochtend medisch gekeurd en zal ’s middags officieel worden voorgesteld als de nieuwste aanwinst van de kersverse Champions League-winnaar. Er ligt een vijfjarig contract klaar voor Vidal.

voetbalzone

Met de transfer gaat volgens de Spaanse pers achttien miljoen euro gemoeid. Barcelona mag tot januari 2016 geen spelers kopen, maar mag ze wel registreren en Vidal zal in het eerste half jaar dus alleen mee mogen trainen bij zijn nieuwe werkgever. Vidal kan gezien worden als de opvolger van Dani Alves, die een aflopend contract heeft en in de belangstelling schijnt te staan van clubs als Paris Saint-Germain, Manchester United en AC Milan.

Vidal, die dit seizoen goed was voor vier assists en zeven doelpunten in de Primera División, speelde pas één seizoen voor Sevilla. Hij kwam eerder uit voor onder meer Almería, Real Mallorca, Gimnàstic en het Griekse Panthrakikos. Het contract van Vidal liep bij Sevilla nog tot medio 2019 door.


Bezig met laden …