voetbalzone

Barcelona erkent: 'Zaterdag is hij bij ons, daarna zien we wel'

Daniel Cabot Kerkdijk18 aug 2016, 08:21
Laatst bijgewerkt: 18 aug 2016, 08:21
Advertentie

Alles wijst erop dat Claudio Bravo bezig is aan zijn laatste dagen in dienst van Barcelona. De ploeg van trainer Luis Enrique veroverde in de nacht van woensdag op donderdag ten koste van Sevilla de Spaanse Super Cup en na afloop was de doelman zichtbaar geëmotioneerd. De verwachting is dat de transfer van Bravo naar Manchester City, voor zeventien à achttien miljoen euro, na het weekeinde officieel zal worden afgerond.

/

Technisch directeur Robert Fernández wilde niet al te diep ingaan op de situatie rondom Bravo, die in het weerzien met Sevilla (3-0) een strafschop van Vicente Iborra keerde. "Ik kan alleen zeggen dat hij zaterdag bij ons is. Daarna zien we wel", zo verwees hij naar het eerste competitieduel met Real Betis. De journalisten bleven echter doorvragen naar een eventuele transfer van Bravo. "Er wordt veel gezegd en geschreven, maar ik weet alleen dat hij zaterdag hier is. Als hij gaat, zal er eerst een nieuwe doelman moeten komen."

Diego Alves van Valencia wordt sinds een week met een overgang naar Barcelona in verband gebracht. De 31-jarige Braziliaan zal in het Camp Nou genoegen moeten nemen met de rol van stand-in achter Marc-André ter Stegen, die naar verluidt beloofd is dat hij dit seizoen alle competitieduels én Champions League-duels mag spelen als Bravo bij de Catalanen vertrekt. De bijna 34-jarige Chileen wordt bij Manchester City zeer waarschijnlijk de eerste doelman, gezien de huidige reserverol van Joe Hart.

Bezig met laden …