voetbalzone

‘Barcelona-fans geven signaal af na komst van Ter Stegen en Bravo’

Erik van Dam01 jul 2014, 17:31
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2014, 17:31
Advertentie

Barcelona had de voorbije seizoenen de beschikking over Víctor Valdés en José Manuel Pinto als eerste en tweede doelman. Váldes besloot echter niet meer bij te tekenen en is sinds maandag officieel transfervrij, terwijl Pinto ervoor koos zijn loopbaan te beëindigen. Marc-André ter Stegen en Claudio Bravo werden gekocht om het keepersgilde te versterken en volgens de supporters moet de oudste van de twee eerste keus worden.

voetbalzone

Sport vroeg zijn lezers wie Luis Enrique komend seizoen tussen de palen moet zetten bij Barcelona: de 22-jarige Ter Stegen of de 31-jarige Bravo. Ter Stegen was de afgelopen drie seizoenen eerste keus in het doel bij Borussia Mönchengladbach en werd al gaandeweg het seizoen 2013/14 mondeling gestrikt. Bravo op zijn beurt heeft al acht jaar ervaring bij Real Sociedad op zak én enkele jaren bij Colo Colo.

Die ervaring lijkt hem het voordeel van de twijfel op te leveren bij de supporters. Zestig procent van de fans ziet liever dat de Chileense WK-ganger straks als nummer één begint bij de onttroond Spaans kampioen. Ter Stegen zou in dat geval beginnen als back-up. Overigens werd voor beide doelmannen een even grote transfersom betaald: twaalf miljoen euro.

Bezig met laden …