Barcelona freewheelt dankzij twee goals Tello naar zege in Aragón

Bart Kruyt14 apr 2013, 20:52
Laatst bijgewerkt: 14 apr 2013, 20:52

Barcelona is zeker van het kampioenschap en focust zich vooral op het tweeluik in de halve finale van de Champions League met Bayern München, maar blijft het in de Primera División ondertussen prima doen. De ploeg van Tito Vilanova passeerde zondagavond de grens van tachtig punten, door Real Zaragoza met 0-3 te verslaan. Cristian Tello was de grote man aan Catalaanse kant; de aanvaller nam in Aragón twee treffers voor zijn rekening.

/

Barcelona is hard op weg naar zijn 22e landstitel en kende zonder Lionel Messi en Sergio Busquets (geblesseerd) en Andrés Iniesta en Jordi Alba (kregen rust) geen enkele problemen in La Romareda. In het eerste kwartier gingen beide partijen nog wel gelijk op en Zaragoza bood prima tegenstand, maar Thiago Alcántara brak na twintig minuten de ban, door na een passje van Alexis Sánchez via de paal binnen te tikken. Na deze openingstreffer was de hoop bij de ploeg van Manolo Jiménez, die in de degradatiezone staat, direct vervlogen. Barcelona dicteerde het spel en het wachten was op de tweede treffer.

Die viel zeven minuten voor rust en Thiago had opnieuw een aandeel in de goal. Hij zette Tello vrij voor de keeper en de buitenspeler schoot zijn zevende seizoenstreffer beheerst binnen. Kort voor rust werd het bijna nog 0-3, maar een schot van Alexis Sánchez werd van dichtbij geblokt. Barcelona freewheelde naar de zege, want los Blanquillos lieten in de tweede helft behoudens twee ongevaarlijke pogingen in aanvallend opzicht niets zien. Na vijftien seconden in het tweede bedrijf kwam Zaragoza ook goed weg, want Alexis lobte de bal op de deklat. Er was geen vuiltje aan de lucht voor de gasten, die na een klein uur de marge vergrootten.

Tello kapte de door de eigen fans uitgefloten Glenn Loovens uit en plaatste beheerst binnen, voor zijn eerste dubbelklapper van dit seizoen. De linksbuiten was na zeventig minuten ook dicht bij zijn derde, maar hij punterde tegen de borst van doelman Roberto Jiménez. Zaragoza, dat in november voor het laatst in eigen huis wist te winnen, had in de laatste twintig minuten nog geregeld de bal, maar legde zich onderwijl al neer bij de ruime nederlaag. Barcelona boekte na vier officiële uitduels zonder zege dus weer drie punten op vreemde bodem en staat nu op 81 punten; zestien meer dan Real Madrid.