voetbalzone

'Barcelona gaat tot dertig miljoen euro voor beoogde opvolger Puyol'

Bart Kruyt06 mrt 2014, 08:20
Laatst bijgewerkt: 06 mrt 2014, 08:20
Advertentie

Barcelona vervangt de ene krullenbol mogelijk voor de andere. Carles Puyol maakte dinsdag op een persconferentie bekend dat hij aan het einde van het seizoen zal vertrekken bij de Spaanse kampioen dus moet Barcelona op zoek naar een opvolger. Er worden diverse namen genoemd, maar David Luiz lijkt bovenaan de verlanglijst van technisch directeur Andoni Zubizarreta te staan.

voetbalzone

Barcelona zat in de afgelopen transferperiode ook al achter Luiz aan, maar Chelsea wilde de verdediger toen niet verkopen. The Blues kunnen aankomende zomer opnieuw een belletje verwachten: volgens Sport is Barcelona bereid om tot dertig miljoen euro te gaan voor Luiz, wiens contract op Stamford Bridge nog een kleine tweeënhalf jaar doorloopt.

De 26-jarige Luiz speelt sinds januari 2011 voor Chelsea en speelde tot dusver 77 competitiewedstrijden voor de club, waarvan 15 in het lopende voetbaljaar. De Braziliaan is door de concurrentie van Gary Cahill en John Terry niet altijd zeker van een basisplaats en zou wel wat voelen voor een transfer naar Barcelona. Daar kan hij gaan samenspelen met landgenoten Dani Alves, Adriano en Neymar.

Bezig met laden …