voetbalzone

‘Barcelona had interesse, maar toen verlengde hij bij Real Madrid’

Gijs Freriks02 dec 2016, 14:08
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2016, 14:08
Advertentie

Mariano Díaz Mejía maakte in augustus in de met 2-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen Celta de Vigo zijn debuut in het eerste elftal van Real Madrid en staat inmiddels op vier doelpunten in vier wedstrijden. De 23-jarige aanvaller scoorde in de beker immers vier keer tegen Cultural Leonesa en had het niet veel gescheeld of Díaz had zijn treffers niet voor Real, maar voor Barcelona gemaakt.

/

Enrique Pimpinela is al 32 jaar jeugdtrainer bij CD Premía en vertelt in een interview met de krant Marca dat de trots van Catalonië belangstelling had voor Díaz: “Barcelona had vorig seizoen interesse. Robert Fernández wilde hem naar het tweede elftal halen, maar toen verlengde Díaz zijn contract bij Real. Zinédine Zidane gaf hem later een profcontract.”

De enkelvoudig international van de Dominicaanse Republiek lijkt overigens in januari op huurbasis te vertrekken bij Real. Trainer Zidane vertelde na het duel met Cultural Leonesa dat hij ‘blij’ is met het talent, maar dat het mogelijk is dat hij in de winterstop elders ervaring op gaat doen. Díaz’ contract loopt nog tot de zomer van 2021 door.

Bezig met laden …