voetbalzone

Barcelona harkt meer miljoenen binnen na volgende transfer

Daniel Cabot Kerkdijk29 jun 2021, 18:16
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2021, 18:16
Advertentie

Barcelona en Olympique Marseille hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Konrad de la Fuente naar Zuid-Frankrijk. De negentienjarige aanvaller annex Amerikaans international levert de Spaanse topclub een bedrag van drie miljoen euro op. Barcelona heeft daarnaast een doorverkooppercentage bedongen, zo meldt de Spaanse club.

De la Fuente kwam op tienjarige leeftijd terecht in de jeugdopleiding van Barcelona, toen zijn vader aan de slag ging op het consulaat van Haïti in Barcelona. Hij doorliep sindsdien de complete jeugdopleiding en maakte in november vorig jaar, als invaller in het Champions League-duel met Dynamo Kiev (0-4), zijn debuut in het eerste elftal van los Azulgrana.

Ronald Koeman liet De la Fuente nadien in nog twee wedstrijden meedoen. Hij speelde het voorbije seizoen 21 duels voor Barcelona B, waarin hij goed was voor zes doelpunten en vier assists. Hij kwam echter niet in de plannen van Koeman voor komend seizoen voor en bovendien kan de club de transfersom goed gebruiken. De zorgwekkende financiële huishouding is een grote belemmering op de transfermarkt.

Barcelona verscheurde eerder het nog vier jaar doorlopende contract van Matheus Fernandes en OGC Nice lichtte de optie tot koop op Jean-Clair Todibo. Het vertrek van de verdediger levert Barcelona sowieso 8,5 miljoen euro en mogelijk ook nog maximaal zeven miljoen euro aan variabele bonussen. Sergio Agüero, Eric García en Memphis Depay werden al transfervrij binnengehaald.

Bezig met laden …