voetbalzone

'Barcelona heeft beet en maakt komst Oranje-opponent na WK officieel'

Bart Kruyt20 jun 2014, 13:55
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2014, 13:55
Advertentie

Volgens zaakwaarnemer Jorge Berlanga had Barcelona bij hem geïnformeerd naar Guillermo Ochoa, maar het lijkt er toch echt op dat Claudio Bravo het keepersteam zal gaan versterken. Barcelona zit al geruime tijd achter de doelman van Real Sociedad aan en volgens Marca is zijn komst inmiddels een zekerheid. Het nieuws zou echter pas na het WK officieel gemaakt worden.

voetbalzone

De 31-jarige Bravo kan voor drie jaar tekenen in het Camp Nou en kost Barcelona naar verluidt twaalf miljoen euro. Het is nog niet bekend of Jonathan dos Santos als onderdeel van de deal de overstap naar Sociedad zal maken; dat wordt wel verwacht. Bravo moet bij Barcelona de concurrentiestrijd aangaan met een andere nieuwkomer, Marc-André ter Stegen.

Bravo kwam in 2006 naar Sociedad, dat destijds 1,2 miljoen euro betaalde aan Colo Colo. Nu krijgt de club dus tien keer zoveel voor de doelman, die op 229 competitiewedstrijden in de Primera División staat. Hij keepte op het WK tegen Australië en Spanje en neemt het maandag met Chili op tegen Nederland.

Bezig met laden …