voetbalzone

‘Barcelona heeft geld nodig en wil Fàbregas wel kwijt’

Erik van Dam17 jul 2013, 07:31
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2013, 07:31
Advertentie

De afgelopen dagen laait de berichtgeving over een transfer van Cesc Fàbregas weer op. De 26-jarige middenvelder zei een maand geleden nog dat hij echt niet bezig is met een terugkeer naar de Engelse velden, maar het begint er inmiddels op te lijken dat hij dat niet zelf in de hand heeft. Barcelona zou namelijk geld nodig hebben en daarom overwegen ‘de verloren zoon’ van de hand te doen.

/

Manchester United wilde deze zomer Thiago Alcántara weghalen bij Barcelona en deed hem een royale aanbieding. De 22-jarige spelmaker koos echter voor Bayern München, of beter gezegd: voor zijn ex-trainer Josep Guardiola. David Moyes heeft de aandacht daarom verlegd naar Fàbregas, die furore maakte bij Arsenal alvorens hij terugging naar zijn jeugdliefde Barcelona. United zou bereid zijn zeer ver te gaan.

Een ‘hooggeplaatste’ bron binnen Barcelona heeft The Guardian laten weten dat Barcelona het geld goed kan gebruiken en daarom Fàbregas wel wil verkopen aan Manchester United. De vooruitzichten op speeltijd blijven summier voor de Spanjaard, omdat Neymar erbij kwam en Thiago vertrok uit Camp Nou. Toch wil Fàbregas blijven en de strijd aangaan met Xavi, Andrés Iniesta en Sergi Roberto.

/

United heeft echter de tijd en het geduld inzake Fàbregas. Een eerste bod zou kunnen worden verhoogd tot 40,2 miljoen euro, een bedrag waar men in Catalonië serieus over na zou gaan denken. De komst van Fàbregas, Alexis Sánchez en Neymar naar Spanje en de contractverlenging van Lionel Messi hebben de club zeer veel geld gekost, de laatste twee jaar. Vorige maand reageerde Fàbregas nog fel op de geruchten van dat moment.

“Fascinerend hoe mensen deze verhalen kunnen verzinnen. Ik heb er nooit over gesproken”, liet hij toen weten op Onda Cero. “Ik heb er veel voor moeten doen om hier te geraken en ik ben niet van plan om het weg te gooien. Ik wil prijzen winnen met Barcelona. Ik leef mijn droom, als kind droomde ik al van een carrière in de hoofdmacht van deze club. Het is mijn thuis. Ik heb altijd gezegd dat ik het naar mijn zin heb bij Barça. Wie zegt dat ik op het punt sta om te vertrekken kent mij niet en heeft me nooit gesproken. Als iemand zegt dat ik niet voor Barcelona wil spelen is dat volkomen absurd””

Bezig met laden …