voetbalzone

Barcelona heeft geroutineerde 'aanwinst' bijna terug: 'Knie houdt het goed'

Matthijs van Laar08 sep 2013, 14:12
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2013, 14:12
Advertentie
/

Na een afwezigheid van ruim zes maanden, staat Carles Puyol voor een terugkeer in de hoofdmacht van Barcelona. Zondag laat de fitnesscoach van los Azulgrana, Paco Seirullo, weten dat de routinier nog een week of drie nodig heeft om helemaal wedstrijdfit te geraken.

Puyol speelde sinds 12 maart geen enkel officieel duel meer. De stopper viel van de ene blessure in de andere en ging diverse keren onder het mes. “Puyol gaat over ongeveer drie weken weer volledig in training. Zijn knie houdt het goed. Hij zal weer de speler worden die hij altijd was”, klinkt Seirullo dit keer echter optimistisch in gesprek met El Mundo Deportivo.

Technisch directeur Andoni Zubizarreta noemde de naderende terugkeer van Puyol onlangs al de grootste winst die zijn club heeft geboekt in de zomers transferperiode. “Hij is onze aanwinst”, liet hij zelfs optekenen. Barcelona zocht in de maanden juli en augustus tevergeefs naar een andere centrale verdediger. Onder meer Thiago Silva en David Luiz waren nadrukkelijk in beeld.

Bezig met laden …