voetbalzone

Barcelona heeft oogje op Italiaans talent: 'Hij is een fantastische speler'

Bart Kruyt02 dec 2015, 15:11
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2015, 15:11
Advertentie

In Mundo Deportivo verscheen dinsdag het bericht dat Barcelona belangstelling zou hebben voor Federico Bernardeschi en dat gerucht blijkt te kloppen. Ariedo Braida, die namens Barcelona technische zaken in het buitenland doet en vooral de Italiaanse markt goed kent, heeft dat bevestigd: “Hij is een fantastische speler, maar meer kan ik er niet over zeggen”, zei hij.

voetbalzone

De 21-jarige Bernardeschi is een vleugelspeler van Fiorentina, die wordt beschreven als een speler die in de toekomst Dani Alves zou kunnen vervangen. Braida was afgelopen donderdag aanwezig bij de Europa League-wedstrijd tussen FC Basel en Fiorentina, om de Italiaans jeugdinternational te bekijken. “Of Barcelona interesse heeft? Laat ik ‘ja’ zeggen”, zei Braida bij Radio Blu. “Ik was in Basel om werk te doen voor Barcelona en omdat ik de technisch directeur van Basel goed ken.”

“Bernardeschi is een speler met veel talent, gelukkig zijn er heel veel getalenteerde spelers in Italië”, vervolgde Braida. “Of hij een ideale opvolger voor Dani Alves is? Geen commentaar. Hij is een fantasische speler, maar meer kan ik er niet over zeggen.” Bernardeschi is pas dit seizoen basisspeler bij Fiorentina en staat op achttien competitiewedstrijden in de Serie A, waarvan elf duels in het lopende voetbaljaar.

Bezig met laden …