voetbalzone

‘Barcelona heeft weer moeten lijden na een fout van mij, de zoveelste’

Daniel Cabot Kerkdijk23 okt 2013, 00:10
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2013, 00:10
Advertentie
/

Javier Mascherano kon dinsdagavond wel door de grond zakken. De verdediger verspeelde in de beginfase van het Champions League-duel tussen AC Milan en Barcelona (1-1) de bal op knullige wijze aan Robinho, die na een één-twee met Kaká voor de openingstreffer zorgde. Lionel Messi nam de gelijkmaker en tevens eindstand voor zijn rekening. Na afloop was Mascherano kritisch op zijn functioneren.

Mascherano maakte in Milaan zijn rentree in het elftal van Barcelona, na een afwezigheid van bijna vier weken. “Ik heb een fout gemaakt en die fout leidde een tegendoelpunt in. Weer een fout”, analyseerde de tot verdediger omgevormde middenvelder. “Barcelona heeft weer moeten lijden na een fout van mij, de zoveelste. In dit soort wedstrijden kun je zulk soort fouten niet maken. Als je wint maakt het niet uit, maar als je gelijkspeelt of verliest lijdt het team weer onder een fout van mij.”

Volgens coach Gerardo Martino had Barcelona meer dan een punt verdiend en was de 1-0 een zware straf voor de bezoekers. “Een te zware straf voor een periode van vijftien minuten waarin de intensiteit ontbrak”, claimde de oefenmeester. “Op basis van wat we hebben laten zien verdienden we meer dan een punt, maar op papier is dit een goed resultaat.”

Bezig met laden …