voetbalzone

Barcelona hekelt boekhoudkundige noot over Neymar: 'Dit kost ons geld'

Daniel Cabot Kerkdijk15 jan 2013, 00:00
Laatst bijgewerkt: 15 jan 2013, 00:00
Advertentie

Maandenlang beweerden diverse Braziliaanse en Spaanse media dat Barcelona een aanbetaling van tien miljoen euro had gedaan met betrekking tot Neymar. In het financiële jaarverslag van de Spaanse club kwam de transactie aan het licht en viel er voor los Azulgrana weinig meer te ontkennen. Dat wil echter niet zeggen dat Sandro Rosell honderduit praat over de eventuele komst van de aanvaller.

/

"Er is inderdaad sprake van een boekhoudkundige noot in relatie met Neymar", zo erkende de voorzitter van Barcelona in gesprek met RAC-1. Rosell baalt er zichtbaar van dat de concrete belangstelling voor de Braziliaans international op straat is komen te liggen. "Af en toe slaan we te ver door met onze transparantie", vindt Rosell. "Het is fantastisch én noodzakelijk, maar dit kost ons af en toe geld."

"Laten we het hierbij laten. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat we al onze stappen aan de concurrentie laten zien. Op sommige vragen moet je geen antwoord geven." De twintigjarige Neymar leek vorig jaar al naar Europa te komen, maar hij ondertekende een nieuw contract met Santos tot en met 2014. Beide partijen houden sindsdien vol dat de dribbelaar pas na het WK van 2014 zal vertrekken.

Bezig met laden …