voetbalzone

Barcelona hevelt doelpuntenmachine Sevilla over naar B-team

Erik van Dam16 aug 2011, 14:58
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2011, 14:58
Advertentie

Rodridgo Ríos Lozano, beter bekend als Rodri, vervolgt zijn loopbaan bij de reserves van Barcelona. De 21-jarige aanvaller verlaat de beloften van Sevilla, die uitkomen op het derde niveau van Spanje. Voor hen maakte Rodri vorig seizoen negentien goals in 24 wedstrijden. Barcelona B, zijn nieuwe werkgever, is één niveau hoger actief in de Segunda División.

Barcelona maakt dinsdag via de officiële kanalen melding van de komst van Rodri. Het is niet de eerste keer dat los Azulgrana een talentvolle spits bij een andere club weghalen, om de reserveploeg mee te versterken. Zo kwam drie jaar geleden de vrij onbekende Nolito over van Écija, om vervolgens furore te maken bij Barcelona B. Hij verbond zich deze zomer met een dik contract aan Benfica en scoorde direct bij zijn debuut in Portugal, afgelopen vrijdag.

Een soortgelijk verhaal staat Jonathan Soriano te wachten. De 25-jarige spits voetbalde enige tijd in de marge bij Espanyol, totdat hij zich twee zomers geleden mocht voegen bij Barcelona B. Vorig seizoen schoot hij de pannen van het dak en eindigde hij met liefst 32 doelpunten als topscorer in de Segunda División. Momenteel hengelen tal van clubs uit Duitsland, Engeland en Spanje naar zijn handtekening. Rodri zal hopen eenzelfde scenario tegemoet te gaan.

Bezig met laden …