voetbalzone

Barcelona hoort definitief ‘nee’ en moet wachten tot de zomer

Erik van Dam26 jan 2016, 19:34
Laatst bijgewerkt: 26 jan 2016, 19:34
Advertentie

Barcelona zal zich deze transferperiode niet meer versterken met Nolito. Manuel Agudo Duran, zoals de 29-jarige aanvaller voluit heet, is al langere tijd in beeld bij de Catalanen. Barcelona hoopte tot een akkoord te komen met Celta de Vigo over de directe overgang van Nolito naar Camp Nou, maar AS en TV3 weten dat Celta niet akkoord gaat met het laatste voorstel van Barcelona.

voetbalzone

Barcelona deed Celta de Vigo een ultiem voorstel: men wilde Nolito tot de zomer huren voor een onbekend geldbedrag, met een optie tot koop. Wanneer Barcelona niet over zou gaan tot koop, zou het verplicht twee miljoen euro overmaken naar de competitiegenoot. Celta de Vigo zei daar echter ‘nee’ tegen en liet weten dat Barcelona tot de zomer geduld zal moeten hebben. Als het dan de contractuele afkoopsom van achttien miljoen euro betaalt, mag Nolito gaan.

Luis Enrique is ervan op de hoogte gesteld dat Nolito, die van 2008 tot 2011 al op de loonlijst stond en toen vooral voor Barcelona B uitkwam, niet komt. De trainer zal zijn geduld moeten bewaren en hopen dat hij het redt met zijn huidige aanvalslinie. Nolito maakte in de voorgaande twee seizoenen veertien en dertien goals voor Celta en dit seizoen staat de teller op acht. Sinds 12 december kwam hij niet meer in actie door een blessure.

Bezig met laden …