voetbalzone

‘Barcelona hoort niet zo te lijden, maar dit zegt veel over het karakter’

Robin Bruggeman22 okt 2016, 20:45
Laatst bijgewerkt: 22 okt 2016, 20:45
Advertentie

Barcelona slaagde er zaterdag in om met 2-3 te winnen, maar eenvoudig ging het niet voor de Catalanen. Aanvoerder Andrés Iniesta moest na nog geen kwartier spelen met een op het oog zware blessure naar de kant en Barça kwam met nog een dik half uur te gaan ook nog eens op achterstand. Een late treffer van Lionel Messi zorgde echter toch voor de volle drie punten en Luis Enrique prees zijn spelers na afloop.

/

“De manier waarop we hebben gewonnen zegt veel over het karakter van dit team. Veel dingen zaten tegen deze wedstrijd, waaronder Iniesta’s blessure, dat is slecht nieuws”, vertelde hij aan verslaggevers. “Maar het karakter is er. Het team gelooft in elkaar en doet er alles aan om te winnen. Het doel is echter om dat te doen zonder zoveel te lijden. In het begin van de tweede helft maakten we vijf bizarre minuten mee en daarna kwamen we een beetje gelukkig langszij.”

“Aan het einde verloren we de controle een beetje, maar het team bewees waar het voor stond. Het was een Valencia - Barcelona zoals we die kennen uit het verleden, met spanning, intensiteit en twee teams die tot op het laatste moment allebei kans maakten om de wedstrijd te winnen”, sluit Luis Enrique af.

Jesús García Pitarch, de sportief directeur van Valencia, was na afloop niet zo te spreken over scheidsrechter Alberto Undiano Mallenco: “De arbiter? Meneer Umbiano zal zich schamen als hij deze wedstrijd terugkijkt. Er waren drie duidelijke acties binnen een half uur: Messi’s goal waarbij Luis Suárez buitenspel stond, de tweede gele kaart voor Sergio Busquets en een penalty voor Rodrigo. Het Spaanse voetbal kan niet zulke belachelijke leiding hebben.”

Bezig met laden …