voetbalzone

Barcelona-icoon voegt daad bij woord en neemt afscheid van selectie

Daniel Cabot Kerkdijk12 mei 2014, 19:15
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2014, 19:15
Advertentie

Victor Valdés maakte in januari 2013 al bekend dat hij zijn aflopende contract met Barcelona niet zou verlengen. Hoewel werd gedacht dat de doelman op zijn beslissing zou terugkomen, zeker na zijn zware blessure en het (inmiddels opgeschorte) transferverbod van de Spaanse club, heeft hij maandag afscheid genomen in de kleedkamer, zo melden diverse Spaanse media maandagavond.

voetbalzone

Valdés, die zich momenteel op krukken voortbeweegt na een operatie aan zijn knie, sprak zijn collega’s kort toe in de kleedkamer en nam ook afscheid van de technische staf en de rest van het personeel. Hij zal deze week naar Duitsland afreizen in verband met het tweede gedeelte van zijn revalidatie. De selectie van Gerardo Martino speelt komende zaterdag tegen Atlético Madrid zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Het is nog onduidelijk op wat voor manier Valdés afscheid neemt van de supporters.

Valdés, 32 jaar, debuteerde in het seizoen 2002/03 in de hoofdmacht van Barcelona en won in totaal 21 prijzen met de Spaanse topclub. De verwachting is dat de Spaans international binnenkort een contract voor vier seizoenen met AS Monaco ondertekent. Door de kwetsuur aan zijn knie staat hij nog wel minimaal vier maanden aan de kant.

Bezig met laden …