voetbalzone

Barcelona incasseert na acht overwinningen domper in Pamplona

Erik van Dam19 okt 2013, 21:49
Laatst bijgewerkt: 19 okt 2013, 21:49
Advertentie

De foutloze reeks van Barcelona in de Primera División is zaterdagavond beëindigd. De regerend kampioen van Spanje won de eerste acht wedstrijden allemaal, maar bleef op bezoek bij Osasuna steken op een 0-0 gelijkspel. De kansen waren er wel, maar werden simpelweg niet afgemaakt. Medekoploper Atlético Madrid verloor ook nog geen punt en kan later op de avond alleen aan kop van de Spaanse competitie komen. Barcelona speelt dinsdag in de Champions League tegen AC Milan.

/

Trainer Gerardo Tata Martino moest her en der puzzelen voor zijn opstelling in Pamplona. Lionel Messi was nog niet fit genoeg om aan de start te verschijnen, Gerard Piqué kreeg rust en Javier Mascherano zat pas net weer op de bank na een afwezigheid van vier weken. Tegenover de absentie van die spelers stond wel de terugkeer van Carles Puyol in de basis, na 222 dagen. Osasuna beleefde het tegenovergestelde en raakte al in de eerste minuten middenvelder Sisi kwijt met een hamstringblessure.

De valse start van de thuisclub resulteerde niet in een aanpassing van het strijdplan. Het team van José Mendilibar deed hard zijn best de aanvallen van Barcelona af te slaan en probeerde er zo nu en uit te komen, wanneer daar ruimte voor was. Zoals verwacht was Barça bovenliggend en via Pedro Rodríguez en Cesc Fàbregas kwamen er ook kansen, maar die werden gepareerd. Een kopbal van de vrijstaande Bartra ging daarnaast over het doel van Andrés Fernández.

/

Osasuna, dat liefst zes van de eerste acht wedstrijden verloor dit seizoen, hield zich lang staande tegen de regerend kampioen. Martino wachtte ook na rust geruime tijd met het inbrengen van sterspeler Messi. Eerst liet de trainer Neymar en Fàbregas nog pogingen waren op het doel van Osasuna. De Braziliaan kon echter net niet bij een crosspass van Martín Montoya, een poging tot een lob van Fàbregas belandde in de armen van Fernández en een nieuwe kans kort daarna ging van dichtbij over.

Met nog dik twintig minuten voor de boeg besloot Martino dat het alsnog tijd was voor Messi. La Pulga loste Xavi af en voegde zich bij zijn teamgenoten. Later kwam ook Christian Tello erbij, ten faveure van Pedro. De komt van Messi en Tello gaf los Azulgrana extra zelfvertrouwen en Messi kreeg ook nog een kans, maar de 0-0 bleef intact. Martino schreef vorige week geschiedenis door de eerste trainer ooit te worden die zijn eerste acht duels in Spanje won, maar het record nóg scherper stellen lukte niet.

Bezig met laden …