voetbalzone

'Barcelona is al paar weken actief bezig met komst nieuwe verdediger'

Bart Kruyt24 mrt 2016, 06:49
Laatst bijgewerkt: 24 mrt 2016, 06:49
Advertentie

Voor Barcelona is het een prioriteit om de verdediging voor komend seizoen te versterken. De beleidsbepalers van de Catalanen zijn het erover eens dat er in de achterhoede wel een kwaliteitsinjectie kan komen en zij hoopten eigenlijk op de komst van David Alaba. De Oostenrijker is echter gelukkig bij Bayern München en verlengde vorige week nog zijn contract.

/

Alaba is dus niet meer haalbaar en dus zoekt Barcelona verder. Volgens AS is Marquinhos nu de belangrijkste kandidaat om de selectie van Luis Enrique te komen versterken: de sportkrant claimt dat Robert Fernández, de technisch directeur van Barcelona, al een ‘paar weken’ bezig is met de komst van de Braziliaan. Hij zou reeds een aantal gesprekken hebben gehad met Giuliano Bertolucci, de zaakwaarnemer van Marquinhos, en bemiddelaar Kia Joorabchian.

Marquinhos zal tot het einde van het seizoen niet praten over wat hij graag zou willen, maar Fernández heeft te horen gekregen dat de verdediger graag naar Barcelona wil komen. Bij Paris Saint-Germain speelt het toptalent weliswaar redelijk vaak, maar hij moet vaak op de rechtsbackpositie in actie komen. Marquinhos wil in het centrum van de verdediging spelen en staat daardoor zeker open voor een transfer.

Barcelona heeft nog geen contact opgenomen met PSG, dat een behoorlijke transfersom kan vragen: de 21-jarige Marquinhos heeft immers nog een contract voor ruim drie jaar, tot de zomer van 2019. Naast Marquinhos is ook Aymeric Laporte van Athletic Club nog in beeld bij Barcelona, maar de koploper van de Primera División weet dat Josep Guardiola (voormalig coach van Barcelona) de Fransman graag naar Manchester City wil halen.

Bezig met laden …