voetbalzone

'Barcelona is beste team dat ik ooit zag, maar we trekken ons eigen plan'

Erik van Dam26 aug 2011, 09:56
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2011, 09:56
Advertentie

Vítor Pereira is niet van plan zich met FC Porto te schikken naar de speelwijze van Barcelona. Als coach van de Europa League-winnaar zit de trainer vrijdagavond op de bank in Monaco, waar de ontmoeting om de Europese Super Cup wacht met de Catalanen. “Barcelona is het beste team dat ik ooit zag, maar we zijn hier niet gekomen om hen een wedstrijd te zien spelen”, waarschuwt Pereira.

/

“Wij zijn op onze eigen missie, na een goed vorig seizoen”, aldus de opvolger van André Villas-Boas. “We weten dat Barcelona een geweldige ploeg heeft, maar zijn hier gekomen om deze wedstrijd te winnen. De ingrediënten voor een groot spektakel zijn dus aanwezig. Je zult zien dat wij ons eigen plan trekken en ons eigen spel spelen. We passen ons aan niemand aan.”

Volgens Pereira is het niet te doen om één man op Lionel Messi te zetten, om de levensgevaarlijke Argentijn onschadelijk te maken gedurende negentig minuten. “Er is geen speciale tactiek voor. Je stopt Messi af met een collectieve teamprestatie, door geconcentreerd te verdedigen, elkaar te dekken en bepaalde acties te verwachten.”

Bezig met laden …