voetbalzone

‘Barcelona is de favoriet... maar misschien maken onze fans het verschil’

Erik van Dam15 sep 2015, 16:04
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2015, 16:04
Advertentie

Wie aantreedt tegen Barcelona, moet zich bijna altijd schikken in de underdogrol. Ook AS Roma weet dat het moeilijk wordt de Spanjaarden drie punten afhandig te maken in het eerste groepsduel van dit seizoen in de Champions League. Middenvelders Radja Nainggolan en Daniele De Rossi willen zich echter niet bij voorbaat al neerleggen bij nul punten in het Stadio Olimpico.

voetbalzone

Nainggolan, bezig aan zijn derde seizoen in Rome, zegt dat zijn club een zware avond wacht. “Maar onze verdediging is sterk en als we samen hard werken, kunnen we ver komen. We moeten ook niet te lang blijven denken aan Barcelona, dan halen we niet het beste in onszelf naar boven. We moeten ons gewoon op onze eigen taak richten en vertrouwen in onszelf hebben”, predikt de Belg een dag voor de wedstrijd.

“We weten dat Barcelona de favoriet is, maar we moeten uitgaan van eigen kracht”, vindt de middenvelder. “Wij hebben heel veel fans en zij geven ons een extra steuntje in de rug. We willen een resultaat behalen en de fans gaan morgen achter ons staan. Misschien maken zij wel net het verschil”, hoopt Nainggolan. Teamgenoot De Rossi is ook vol verwachting en wil Barcelona het liefst puntloos terugsturen naar Catalonië.

“Barcelona is een speciale club”, zegt de ervaren Italiaan complimenteus. “Ze zijn sterker dan wie dan ook als het aankomt op teamwork. Bovendien hebben ze de beste speler die er is tot hun beschikking. Lionel Messi gaat vrijwel altijd langs zijn man, dus we zullen elkaar moeten helpen en opofferend moeten voetballen”, aldus De Rossi. Hij zegt dat het echt niet zo zal gaan zoals vorig seizoen tegen Bayern München, toen Roma er met een 7-1 nederlaag afging. “De voorwaarden zijn vergelijkbaar, maar het is nog vroeg in het seizoen.”

Bezig met laden …