voetbalzone

‘Barcelona is eruit en kiest oude bekende als nieuwe hoofdtrainer’

Erik van Dam30 apr 2014, 08:01
Laatst bijgewerkt: 30 apr 2014, 08:01
Advertentie

De geruchten dat Barcelona na dit seizoen een andere trainer gaat aanstellen worden hardnekkiger. Gerardo Tata Martino stapte vorig jaar zomer aan boord in Camp Nou, maar behoudens de winst van de Spaanse Super Cup is het geen succesvol seizoen. Barcelona is nog niet zeker van de landstitel, verloor de Copa del Rey-finale en verliet de Champions League in de kwartfinales.

voetbalzone

Esport3 brengt woensdag naar buiten dat Luis Enrique nadrukkelijk in beeld is om Martino op te volgen. De 43-jarige Spanjaard speelde van 1996 tot 2004 voor Barcelona en was van 2008 tot 2011 trainer van Barcelona B. Daarna maakte hij promotie richting AS Roma, maar na zijn eerste seizoen besloot hij weg te gaan uit Italië. Hij was er niet in geslaagd de club een Europees ticket te bezorgen.

In juni vorig jaar stapte Luis Enrique aan boord bij Celta de Vigo. Kort daarna maakte Tito Vilanova bekend te stoppen als trainer van Barcelona en direct werd gesuggereerd dat de Catalanen alsnog voor Luis Enrique wilden gaan. Daar kwam echter niets van. Andoni Zubizarreta zou nu besloten hebben dat de oud-speler van de club straks het takenpakket van Martino over moet komen nemen.

Bezig met laden …