voetbalzone

‘Barcelona kan bij onafhankelijk Catalonië niet in Primera División blijven’

Erik van Dam31 jul 2014, 17:42
Laatst bijgewerkt: 31 jul 2014, 17:42
Advertentie

De onafhankelijkheidsbeweging in Catalonië is de laatste jaren gegroeid en een aanzienlijk deel van de inwoners zou graag zien, dat Catalonië gescheiden wordt van Spanje. Dat kan echter problemen opleveren voor de Catalaanse profclubs, en dat zijn er nogal wat. Voorzitter Javier Tebas van de Liga de Fútbol Profesional (LFP), het competitiebestuur in de Primera División, spreekt dan ook waarschuwende woorden.

voetbalzone

Barcelona staat als hoofdstad van Catalonië al jaren symbool als icoon voor de onafhankelijkheid. De club kan echter nadelige gevolgen ervaren van een eventuele afscheiding van Spanje. “Ik wil niet graag speculeren over de onmogelijkheden. Catalonië zal altijd onderdeel blijven van Spanje. Maar ik maak me wel zorgen, en niet alleen over de club Barcelona”, zegt Tebas tegen AS.

“Dat doe ik ook over Gimnastic, Girona, Espanyol, Llagostera en Sabadell. Als de sportwet niet veranderd wordt, kunnen die clubs niet meer deelnemen aan de Primera División. We zouden dan een aanpassing moeten doen, zoals bijvoorbeeld in Andorra is gedaan. De Andorrese clubs kunnen meespelen in Spanje, omdat de wet expliciet voorschrijft dat zoiets kan. Barcelona zou echter niet mee kunnen doen, tenzij er overeenstemming wordt bereikt tussen Catalonië en Spanje”, geeft Tebas aan.

Bezig met laden …