voetbalzone

‘Barcelona kan management van Engelse droomverdediger niet overtuigen’

Daniel Cabot Kerkdijk09 jun 2016, 20:45
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2016, 20:45
Advertentie

De kans is klein dat droomverdediger John Stones binnen afzienbare tijd het tenue van Barcelona om de schouders draagt. De centrale verdediger van Everton wordt al maanden met de Spaanse topclub in verband gebracht. Zaakwaarnemer Paul Martin was begin deze maand in Barcelona om met een zware delegatie van de Primera División-club te praten, zo stellen Engelse en Spaanse media.

/

Het algehele verhaal van Barcelona kon Martin niet overtuigen, zo klinkt het. De Catalanen vertelden de belangenbehartiger weliswaar over de kansen voor Stones om met enkele van de beste voetballers ter wereld te spelen, om deel uit te maken van een succesvolle selectie en in een prachtige stad te wonen, maar het financiële gedeelte van het voorstel was niet overtuigend. Barcelona kan niet opboksen tegen de concurrentie van Engelse topclubs om Stones, die bekendstaat om zijn meevoetballende kwaliteiten.

Manchester City, Chelsea en Manchester United hebben namelijk ook interesse in Stones en zijn bereid om zowel Everton als de verdediger veel meer geld te bieden. Voor minder dan zestig miljoen euro vertrekt de Engels international sowieso niet uit Goodison Park. Barcelona verkocht Marc Bartra aan Borussia Dortmund en neemt waarschijnlijk ook afscheid van Thomas Vermaelen. De pogingen om Marquinhos van Paris Saint-Germain over te nemen, mislukten stuk voor stuk en Eric Bailly ging deze week van Villarreal naar Manchester United.

Bezig met laden …