voetbalzone

'Barcelona komt direct in actie na zware blessure van Rafinha'

Daniel Cabot Kerkdijk18 sep 2015, 08:35
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2015, 08:35
Advertentie
voetbalzone

Barcelona gaat de selectie van Luis Enrique in januari van een nieuwe impuls voorzien. Rafinha liep woensdagavond in het Champions League-duel met AS Roma (1-1) een zware blessure aan zijn rechterknie op: de middenvelder annex aanvaller moet de rest van het seizoen vanaf de zijlijn toekijken. Volgens Sport gaat de clubleiding in de winterse transferperiode minimaal één voetballer aantrekken.

Bij een zware blessure mogen clubs uit de Primera División een vervanger aantrekken, buiten de transferperiode: een voetballer van een andere club uit de hoogste Spaanse afdeling, met minder dan vijf competitieduels in dezelfde voetbaljaargang achter zijn naam. Barcelona klopte aan bij de Spaanse voetbalbond, die op zijn beurt informatie opvroeg bij de FIFA. De wereldvoetbalbond was echter onverbiddelijk: de Catalanen mogen tot 1 januari 2016 geen enkele speler inschrijven. Een eerder voorstel van Barcelona, het eerder terughalen van de twee jaar verhuurde Denis Suárez, werd deze zomer ook al afgeslagen. Hij ruilde Sevilla vervolgens in voor Villarreal.

voetbalzone

Luis Enrique beschikt al over een enigszins krappe selectie, daar Pedro uiteindelijk het Camp Nou verliet en Aleix Vidal en Arda Turan pas in het nieuwe kalenderjaar mogen worden ingeschreven. De absentie van Rafinha is dan ook een hard gelag voor de oefenmeester, die de directie heeft verzocht om in januari de transfermarkt op te gaan. Luis Enrique neemt geen genoegen met de toevoeging van Arda en Vidal en wil minimaal één nieuwe speler erbij om ook dit seizoen weer jacht te maken op de treble.

Technisch directeur Robert Fernández hield zich de voorbije weken bezig met het zoeken van een geschikte opvolger van Pedro, maar zal zijn vizier nu ook moeten richten op een veelzijdige, aanvallende middenvelder. Het een sluit het ander echter niet uit, zo stelt de meest verkochte sportkrant van Catalonië. Nolito (Celta de Vigo) en Sofiane Feghouli (Valencia) staan hoog op de verlanglijst van Barcelona. Laatstgenoemde heeft een aflopend contract met Valencia, terwijl Nolito juist vorige maand een nieuwe verbintenis met de Galiciërs ondertekende. Feghouli speelde met Valencia al in de Champions League, net als Andrei Yarmolenko van Dynamo Kiev, en kan zodoende dit seizoen niet voor een andere club in het Europese miljoenenbal uitkomen.

Andere namen die met Barcelona in verband worden gebracht: Denis Suárez en Ilkay Gündogan. Suárez staat zogezegd nu onder contract bij Villarreal, dat de middenvelder officieel huurt van Sevilla. De technicus is echter eigendom van Barcelona, dat Suárez in de zomer van 2014 aan de Andalusiërs verhuurde. Desondanks moeten de Catalanen drie miljoen euro betalen, als men Suárez eerder dan gepland wil terughalen. Gündogan, die wel in de Champions League kan worden ingezet, staat al langer in de belangstelling van Barcelona. De middenvelder verlengde deze zomer zijn contract met Borussia Dortmund, na een lange periode van blessureleed.

Bezig met laden …