voetbalzone

Barcelona krijgt tip: 'Met zijn type spel is hij uitermate geschikt'

Matthijs van Laar14 okt 2015, 15:16
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2015, 15:16
Advertentie

Marco Verratti werd in het recente verleden al eens in verband gebracht met Barcelona en volgens Demetrio Albertini is dat geen gekke gedachte. De oud-international van Italië vergelijkt zijn jonge landgenoot met Xavi, die de club afgelopen zomer na een zeer succesvolle periode achter zich liet. “Dat heb ik hem ook al meerdere keren verteld”, zegt Albertini in La Gazzetta dello Sport.

voetbalzone

Volgens Albertini, die deel uitmaakte van het grote AC Milan uit de jaren tachtig en negentig, is Verratti met zijn kwaliteiten uitermate geschikt om het spel van de Spaanse grootmacht vorm te geven. “Hij speelt al als een Barça-speler, met zijn korte passjes. Hij is vergelijkbaar met Andrea Pirlo. Anders, maar ook een geweldenaar.”

Pirlo kon in zijn beste jaren een elftal goed laten spelen, ongeacht wie zijn teamgenoten waren. “Marco heeft iets meer hulp nodig van de spelers om hem heen, maar dat is niet per se een slecht iets”, vindt Albertini. Verratti’s contract bij Paris Saint-Germain loopt nog tot de zomer van 2019. Zijn marktwaarde wordt geschat op zo’n vijftig miljoen euro.

Bezig met laden …