voetbalzone

Barcelona laat zich weer punten afsnoepen

13 sep 2008, 21:57
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2008, 21:57
Advertentie
Het wil nog niet vlotten met Barcelona in competitieverband. Na de nederlaag bij Numancia op de eerste speeldag kwam de ploeg van Josep Guardiola zaterdagavond in het Camp Nou niet verder dan een gelijkspel tegen Racing Santander. Atlético Madrid, dinsdag tegenstander van PSV in de Champions League, ging met een sterk team maar zonder de geblesseerde Johny Heitinga nipt onderuit bij Real Valladolid.

Barcelona - Racing Santander 1-1
De Catalanen, met de jongelingen Pedrito en Sergi Busquets in de basis, slaagde er in de eerste helft ondanks een immens overwicht niet in om de Cantabriërs op achterstand te zetten. Seydou Keita faalde tot tweemaal toe in de afwerking, terwijl Toño geen problemen had met de inzet van Pedrito. De blessure van Alexandr Hleb, die net voor rust werd vervangen, was een tegenvaller voor de Azulgrana.

Twintig minuten voor tijd werd het overwicht van de Catalanen beloond. Na een handsbal van Christian Fernández in het strafschopgebied nam invaller Lionel Messi plaats achter de bal. De Argentijn schoof het leer koeltjes in de linkerhoek. De bezoekers hielden toch een punt over aan het doel. Een vrije trap van Ezequiel Garay ging via de linkervoet van Jonathan Pereira het doel van Victor Valdes in.

Real Valladolid - Atlético Madrid 2-1
Al na drie minuten incasseerde Grégory Coupet de eerste tegentreffer van het seizoen. Na een vrije trap mocht Vivar Dorado ongehinderd de openingstreffer voor zijn rekening nemen. Met name het optreden van de Franse doelman zag er niet goed uit.

Na twintig minuten spelen kwam de thuisploeg echter met tien man te staan. Pedro López kreeg vanwege een vermeende fopduik zijn tweede gele kaart. Een overtreding van Luis Perea op Vivar Dorado had echter na een half uur spelen een strafschop voor Valladolid tot gevolg. Javier Baraja, de broer van Valencia-speler Rubén Baraja, faalde niet en bracht het publiek in het Estadio José Zorilla in vervoering.

Tien minuten na rust zorgde invaller Sergio Agüero voor de aansluitingstreffer. Doelman Sergio Asenjo stopte de inzet van Maniche, maar zag hoe Agüero alsnog de bal binnenschoot. Valladolid hield vervolgens met moeite stand. Zo vond een poging van Miguel Ángel de las Cuevas via Asenjo de lat op zijn weg.
Bezig met laden …