voetbalzone

Barcelona lijkt beet te hebben met ultiem bod op Robert Lewandowski

Tom Rofekamp12 jul 2022, 14:11
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2022, 14:11
Advertentie

Barcelona gaat in de loop van dinsdag een allerlaatste bod bij Bayern München neerleggen voor Robert Lewandowski, weet Sky Deutschland. De Catalanen zijn bereid vijftig miljoen euro neer te leggen voor de Poolse goalgetter, exclusief een onbekend bedrag aan bonussen. Daarmee lijkt Bayern genoegen te gaan nemen. Der Rekordmeister heeft het geld hard nodig om de komst van Matthijs de Ligt veilig te kunnen stellen, die als absolute transferprioriteit geldt.

De soap rondom Lewandowski duurt al enkele maanden voort. Half mei kondigde technisch directeur van Bayern Hasan Salihamidzic de vertrekwens van zijn topschutter aan en al gauw diende Barcelona zich aan als voornaamste gegadigde. De Spaanse grootmacht zette echter geen zoden aan de dijk met de eerste twee biedingen van (volgens BILD) 32 en 37 miljoen euro Ondertussen was Lewandowski al persoonlijk akkoord met Barcelona over een tweejarig contract, met daarbij de optie op nog een jaar.

Tweets by SkySportDE

Bayern begon een waar pokerspel om zijn topschutter, die nog een jaar vastligt in de Allianz Arena. Hoewel Barcelona de inzet verhoogde en met de oorspronkelijke vraagprijs van veertig miljoen euro over de brug kwam, krikte Bayern deze volgens BILD op naar zestig miljoen. De regerend Duits landskampioen lijkt nu echter toch genoegen te nemen met minder. Bayern wil De Ligt maar wat graag weghalen bij Juventus, maar beschikt momenteel niet over de financiële middelen om aan de vraagprijs van de Italianen te voldoen. De miljoenen voor Lewandowski kunnen in dat opzicht uitkomst bieden.

Zowel Lewandowski als De Ligt begon deze week 'gewoon' aan de voorbereiding bij zijn huidige club. Eerstgenoemde heeft Barcelona-trainer Xavi al toegezegd 'heel graag onder hem te willen spelen', terwijl er voor De Ligt een jongensdroom uit zou komen met een transfer naar Bayern. Salihamidzic is momenteel in Italië om over de overgang van de Nederlander te bespreken. Een eerste bod van Bayern ter waarde van zestig miljoen euro plus bonussen werd al door Juventus van tafel geveegd. La Vecchia Signora wil naar verluidt minimaal tachtig miljoen zien voor haar oogappel.

Bezig met laden …