Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Barcelona lijkt twee grote namen uit te zwaaien, maar verwijdert berichtgeving

Laatste update:

Het is 30 juni, de datum waarop veel spelerscontracten in de regel aflopen. Zo ook die van Marcos Alonso, João Félix en João Cancelo. Hun club FC Barcelona maakte zondag bekend niet met het drietal door te zullen gaan. Opvallend genoeg werd de berichtgeving over Félix en Cancelo later verwijderd.

Alleen Alonso was volledig eigendom van de Catalanen. Félix en Cancelo werden gehuurd van respectievelijk Atlético Madrid en Manchester City.

Hoewel Barça geen opties tot koop bedong, heerste in de media de overtuiging dat het zeker laatstgenoemde op definitieve basis wilde vastleggen. Dat lijkt nu toch niet het geval te zijn.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Cancelo was van het drietal het meest verzekerd van speeltijd afgelopen seizoen. De Portugese vleugelverdediger, die nu actief is op het EK, kwam tot 42 duels over alle competities, waarvan 38 als basisspeler.

Félix verzamelde twee duels meer dan zijn landgenoot, maar begon ook een stuk vaker op de bank. Uiteindelijk wist hij in de tijd die hij kreeg tien goals en zes assists te produceren voor zijn zogezegde 'droomclub'.

Alonso beleefde wat dat betreft een ongelukkiger seizoen. De Spaans international ontbrak het merendeel ervan met een rugblessure, en hield voor het overige vooral de bank warm. In totaal verzamelde hij acht duels over alle competities. Vorig seizoen – zijn eerste in dienst van Barça – speelde hij een belangrijkere rol met 37 duels, en behaalde hij direct de landstitel.

Zo lijkt het aannemelijk dat Barcelona in elk geval op zoek gaat naar een nieuwe vleugelverdediger voor komend seizoen. Naast Cancelo en Alonso zwaaide de club namelijk ook Sergiño Dest al definitief gedag. Zaterdag werd bekend dat PSV de Amerikaans-Nederlandse back ondanks zijn zware knieblessure overneemt van de Spanjaarden. Daarvoor hoeft de landskampioen geen afkoopsom te betalen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen gemis als dit zo blijft. Balde deed het beter dan Cancelo en Fermin beter dan Felix.

30 juni 2024 om 15:49
0

Baldé beter dan Cancelo? Niet dit seizoen in ieder geval. Baldé was dit seizoen echt verschrikkelijk slecht totdat hij geblesseerd raakte. Een performance zoals Cancelo tegen Porto zie ik Baldé ook niet snel op de mat leggen. Cancelo was toen zó bizar dominant vanaf linksback.

Cancelo is echter defensief dusdanig slecht dat je nooit lekker zit te kijken. Net zoals dat Cancelo niet consistent aanvallend beslissend is, mocht dat het geval zijn kan je zijn defensieve tekortkomingen nog enigszins accepteren. Als back up/rotatiespeler komend jaar lijkt het me geen slechte optie. Kan zowel links als rechts uit de voeten, en is aanvallend tegen de kleintjes echt wel van waarde. Echter zou ik hem never nooit kopen gezien zijn leeftijd en inconsistentie.

30 juni 2024 om 15:56
0

Balde was dit seizoen geblesseerd en gooit zoveel energie in zijn dribbel dat zijn voorzetten vaak teleurstellen, maar hij is nog jong. Het seizoen daarvoor zag je wel meer zijn potentie. Als hij meer rust brengt in zijn spel is het een topper. Cancelo heeft een mentaliteitsprobleem dat zie je aan het aantal clubs dat hij verslijt in korte tijd terwijl hij al ervaren zou moeten zijn. Bovendien heb je nog Alex Valle en Hector Fort. Verder kun je beter investeren in een behoorlijk VM, en een linksbuiten die wekelijks onvoorspelbaarheid en creativiteit brengt vanaf links, maar goed Yamal is ook beter dan Raphinha in potentie dus misschien geeft dat vertrouwen. Ik vind ze qua stijl wel passen bij Barca en misschien kan Hansi Flick de 2 Joao's wat consistenter maken met wat Duitse discipline, want talent hebben ze.

30 juni 2024 om 16:58
0

Wat je zegt over Baldé klopt, hij is jong, hij heeft zat talent, echter is hij in mijn ogen niet betrouwbaar genoeg om een heel jaar lang op te bouwen. Zijn eindproduct is zoals je zegt vaak heel erg slecht, zeker in wedstrijden tegen de kleintjes is het teleurstellend als hij er 8x doorheen komt en 8x de bal tegen zijn directe tegenstander aanknalt omdat hij blind voorzetten geeft. Dit moet hij verbeteren, en dat gaat in mijn ogen beter als er een ervaren back up achter hem zit die hem kan afwisselen op de linkerflank.

Stel, Baldé krijgt een vormdip, of Baldé komt slecht terug uit zijn blessure, ga je dan maar terugvallen op Valle? Een speler die in mijn ogen bij lange na het talent niet heeft om basisspeler te zijn. Cancelo kopen is een domme keus in mijn ogen, maar als rotatiespeler is hij toch meer dan prima? Zeker aanvallend kan hij echt wel van waarde zijn.

Tuurlijk is een defensieve middenvelder en linksbuiten veel belangrijker, maar Cancelo huren is een goedkope manier om meer diepte te hebben achterin. Kan echt weinig kwaad in mijn ogen. Op linksbuiten wordt Jadon Pilogene van Hull City zeer sterk genoemd momenteel, geen idee wat ik daarvan moet vinden..

30 juni 2024 om 17:26
0

Ja als je hem kunt huren of tegen een vriendenprijs op de kop kunt tikken van City zeker goed als ervaren back. Ik denk dat Hansi Flick ze ook wel aan de praat krijgt. En qua stijl passen ze zeker ook wel bij Barca. Mijn punt was meer dat ik meer potentie zie in de eigen jeugdopleiding. Fermin zou ik bijvoorbeeld net als Yamal gewoon basis zetten naast Lewa. En Felix en Raphinha alleen wanneer het nodig is en als roulatie wat op het einde van vorig seizoen ook vaker gebeurde en ze veel vrijer speelden. Christensen gewoon VM en anders Casado. Frenkie en Gundogan zijn veel beter als ze meer naar voren staan. Gewoon Casado een kans geven bijv. Op linksback vind ik Fort wel goed genoeg als back up van Balde trouwens en wat ik van Valle heb gezien ook. Zeker als ik het ook nog vergelijk met wat Cancelo vaak laat zien. Tuurlijk is het een grote naam en brengt hij ervaring en is hij momenteel goedkoop, maar ze hebben echt wel toptalenten rondlopen die ook echt de Barcastijl beheersen. Hoe een Fermin bijvoorbeeld altijd de vrije ruimte in loopt altijd aanspeelbaar is en ook altijd zijn medespelers ziet staan (voor hij de bal ontvangt) en weet te bereiken. En ook zo direct naar voren gericht is. Dat is hoe je Barca wilt zien spelen. Felix en Cancelo zijn supergetalenteerd maar ze lijken soms die drive en urgentie niet echt te voelen. Die honger en het niveau dat spelers als Pedri Yamal Fermin Cubarsi en voorheen Gavi en Fati wekelijks laten zien mis ik bij hun. Maar het klopt ook dat als je goedkope ervaring in de vorm van een gundogan, christensen en de joao's zeker kunt gebruiken. Al zijn de joao's net zo inconsistent als sommige jeugdspelers..

30 juni 2024 om 17:30
0

Cancelo zal altijd verdedigend te kort komen hoe goed hij ook is naar voren. De club heeft de juiste beslissing genomen, City wou hem niet en Bayern idem dito.

Vind Balde een betrouwbaardere back zeker in verdedigend opzicht.

30 juni 2024 om 17:56
0

Ja al helemaal verdedigend. Als hij fit is en blijft en de kans krijgt om genoeg minuten te maken en het vertrouwen krijgt van de club om zich te ontwikkelen heeft hij echt een enorm hoog plafond.

Toch vreemd die Cancelo. Vond hem eigenlijk dat seizoen bij City gewoon de beste back ter wereld. Aanvallend zo dominant. Ik kon de keuze van Pep destijds dan ook niet begrepen om hem de deur te wijzen maar het is sindsdien wel echt bergafwaarts gegaan met hem zeg

Hopelijk was het geen misverstand en wordt dit officieel na het EK of zodra Portugal is uitgeschakeld. Want laten we eerlijk zijn, Cancelo heeft, op een paar wedstrijden na, meer kwaad dan goed gedaan.

Wat betreft Félix: zijn rendement is simpelweg niet goed genoeg. Je kunt hem behouden, maar dan kost het je te veel. Alonso had eigenlijk nooit gehaald moeten worden, dus het is een goede zaak dat hij weg is.

De volgende spelers zouden ook plaats moeten maken: Romeu, Torres, Martinez, Roberto, en als het mogelijk is, Rapinha verkopen voor een goed bod.

30 juni 2024 om 15:47
0

En niet te vergeten Lenglet

30 juni 2024 om 15:51
0

Een goed bod is lastig met hun salarissen, maar wat je als Barcelona op zich wel kan doen om het transferbedrag op te krikken is hun salaris nog een paar jaar blijven doorbetalen na de verkoop.

30 juni 2024 om 15:54
0

Waarom Martinez? Ik vind hem echt niet geweldig, maar als je hem behoudt hoef je je wel niet meer druk te maken om een back up. Anders kan je op zoek gaan naar een nieuwe centrale verdediger die Iñigo’s plek weer moet opvullen.

Verder vergeet je nog Eric Garcia te benoemen. Die mag van mij direct weg. Net als uiteraard Lenglet.

Raphinha zou ik zelf ook verkopen bij een goed bod, maar als hij blijft baal ik daar niet van. Toch een zekerheidje op 20g/a per seizoen en hij verzaakt nooit als het op defensieve arbeid aankomt. Lijkt me ook een speler die goed bij Flick past.

30 juni 2024 om 18:24
0

Zou Fati nog terug komen? Vond dat altijd een top talent. Die in vorm en yamal en het word genieten. Ben benieuwd hoe hij het bij brighton heeft gedaan.

30 juni 2024 om 20:31
0

Hij deed het slecht bij Brighton. Begon nog oké, raakte daarna gebleseerd en kreeg daarna amper speelminuten. De Zerbi vond hem niet fit genoeg en liet hem niet eens invallen. Als hij inviel blonk hij uit in balverlies en een totaal gebrek aan zelfvertrouwen.

Ansu Fati is klaar lijkt me. Die jongen is zijn versnelling kwijt, een van zijn belangrijkste eigenschappen. Zonde, maar na al die knieblessures is hij echt een schim van de speler die hij was.

30 juni 2024 om 23:50
0

Bij vlagen zie je nog zijn klasse zoals die goal tegen Ajax in de Europa League. Premier league is niet echt een competitie om te revalideren van een blessure als je zo blessuregevoelig bent en het is een geheel andere omgeving. Lijkt vertrouwen te missen en minuten. Talent is zeker nog aanwezig, maar krijgt hij nog een kans? En met een spits als Lewa heb je mss meer aan een assistkoning als Nico Williams.. Bovendien hebben we al Felix en Fermin op die positie nu...

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren